Τετάρτη 8 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιστροφή με ταλαιπωρία

Η εικόνα χτες στην Ελευσίνα

Eurokinissi

Η εικόνα χτες στην Ελευσίνα
Επιστροφή μετ' εμποδίων για χιλιάδες «δραπέτες» της νεφόπληκτης Αθήνας. Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα, χιλιάδες Αθηναίοι ...χώνεψαν στα εθνικά οδικά δίκτυα τον πασχαλινό οβελία. Ιδιαίτερα όσοι κινήθηκαν στο εθνικό οδικό δίκτυο Πάτρας - Αθήνας δοκίμασαν τη νευρική τους αντοχή. Οι ουρές στο Αντίρριο, αλλά και στα διόδια της Ελευσίνας ήταν σε μήκος πολλών χιλιομέτρων. Στο Αντίρριο, οι αρχές δεν προβλέψανε την αυξημένη κίνηση, ενώ ο αριθμός των τροχαίων και των θυμάτων ήταν αρκετά υψηλός και φέτος.

Παρά τις κυβερνητικές διαφημιστικές προσπάθειες ότι το πρόγραμμα οδικής ασφάλειας «καθ' οδόν» αποδίδει, φέτος από το Σάββατο του Λαζάρου μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα σημειώθηκαν 47 θανατηφόρα τροχαία με 59 νεκρούς, 68 βαριά με 83 βαριά τραυματίες και 365 ελαφρά με 549 ελαφρά τραυματίες. Η χτεσινή ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι οι νεκροί ήταν λιγότεροι από πέρσι, όπου σκοτώθηκαν 61 άτομα, αλλά στα φετινά στοιχεία δεν περιλαμβάνονται οι νεκροί της Τρίτης του Πάσχα, μέρα κατά την οποία αναμενόταν η επιστροφή 200.000 οχημάτων. Πάνω από 800.000 οχήματα κινήθηκαν στα ρεύματα εξόδου των δυο εθνικών οδών.

Τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς σημειώθηκε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα, στο 8ο χλμ. της επαρχιακής οδού Δερβενοχωρίων - Ελευσίνας. Στο ύψος του Ασπρόπυργου, το ΙΧ που οδηγούσε ο 40χρονος Σεραφείμ Φιλιππής βγήκε εκτός πορείας και έπεσε στην κοίτη ξεροπόταμου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ο οδηγός και η 29χρονη σύζυγός του Ευαγγελία Σπανούδη.

Σε τραγωδία κατέληξε και η βόλτα τριών 20χρονων Αλβανών στη 1.45 τα ξημερώματα, στην οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή, στη Βούλα. Το ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, λόγω υπερβολικής ταχύτητας, ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε δέντρο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ο οδηγός Λεονάρντο Μπεζιάνι και ο Λούρκα Σολιάν, ενώ σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» ο Εριόν Αγκούσι.

Χτες το πρωί, η ουρά των οχημάτων στο Αντίρριο έφτανε μέχρι το Περιθώρι. Η κατάσταση άρχισε να εξομαλύνεται από το μεσημέρι, όταν δρομολογήθηκαν περισσότερα πορθμεία στη γραμμή Ρίο - Αντίρριο. Συνολικά, 17 πορθμεία εξυπηρέτησαν τους χιλιάδες εκδρομείς. Τη Δευτέρα του Πάσχα, οι λιμενικές αρχές της περιοχής αιφνιδιάστηκαν από το μεγάλο κύμα της επιστροφής. Η ουρά έφτασε μέχρι τη Γαβρολίμνη, αφού τα φέρι μποτ δεν ήταν αρκετά, ενώ οι άνεμοι των έξι μποφόρ εμπόδιζαν την προσέγγιση των πλοίων στην ανατολική προβλήτα. Κυκλοφοριακά προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην οδό Αγρινίου - Ναυπάκτου, όπου κινήθηκαν πολλοί οδηγοί για να αποφύγουν το μποτιλιάρισμα του Αντιρρίου. Και εκεί, όμως, σημειώθηκαν προβλήματα, που ρυθμίστηκαν μετά από παρέμβαση της Τροχαίας.

Επίσης, από κροτίδες και βεγγαλικά τραυματίστηκαν έξι άτομα τις μέρες του Πάσχα. Παρά τις κατασχέσεις 85.000 πυροτεχνημάτων, βαρελότων, κροτίδων και βεγγαλικών που έγιναν τις γιορτινές μέρες από την ΕΛ.ΑΣ., δεν αποφεύχθηκαν η διάθεση τέτοιων προϊόντων στην αγορά και οι τραυματισμοί που επιφέρει η επιπόλαιη χρήση τους. Συγκεκριμένα, ένας 14χρονος έχασε το χέρι του, ένας 19χρονος τα δάχτυλα των χεριών του και ένας 45χρονος το μάτι του, ενώ τρεις έφηβοι έπαθαν ελαφριά εγκαύματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ