Σάββατο 18 Μάη 2024 - Κυριακή 19 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΝΙΔΙΟΥ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ)
Κάλεσμα σε διαμαρτυρία για τη δολοφονία της 40χρονης

Το Σάββατο 18/5, στις 7 μ.μ., στη συμβολή Πάρνηθος και Αριστοτέλους

Ο χώρος της δολοφονίας της αδικοχαμένης γυναίκας
Ο χώρος της δολοφονίας της αδικοχαμένης γυναίκας
«Είμαστε συγκλονισμένες και αγανακτισμένες καθώς ακόμη μια γυναίκα αντί να βρει την κοινωνική στήριξη και προστασία, βρέθηκε αβοήθητη και δολοφονημένη» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γυναικών Μενιδίου για τη 40χρονη γυναίκα που δολοφονήθηκε την Πέμπτη στο Μενίδι από τον εν διαστάσει σύζυγό της. Ταυτόχρονα, καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλους τους φορείς της πόλης στο σημείο της δολοφονίας (Πάρνηθος και Αριστοτέλους) το Σάββατο 18 Μάη στις 7 μ.μ.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ανάμεσα στα άλλα: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τις τεράστιες ελλείψεις στις δημόσιες και δωρεάν δομές και υπηρεσίες στήριξης κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών, που αφήνουν τις γυναίκες εκτεθειμένες και απροστάτευτες, δεν συμβιβαζόμαστε με τις αποδεκατισμένες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και τις ανύπαρκτες δομές Ψυχικής Υγείας. Δεν συμβιβαζόμαστε στο Μενίδι των 140.000 κατοίκων με την παντελή έλλειψη δομών επείγουσας φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και το αποδεκατισμένο Κέντρο Υγείας.

(...) Στην πραγματικότητα είναι υποκρισία να μας λένε "πάτα το πάνικ μπουτόν" αντί να λάβουν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα ολόπλευρης κοινωνικής προστασίας και στήριξης των γυναικών. Οσο τα μέτρα προστασίας αντιμετωπίζονται ως κόστος και αποκλειστικά ατομική ευθύνη κάθε γυναίκας στο πλαίσιο των πολιτικών που υπηρετούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και η ΕΕ, τόσο θα μετράμε αποτρόπαια εγκλήματα.

Διεκδικούμε όλα όσα είναι αναγκαία για την προστασία των γυναικών από τα φρικιαστικά περιστατικά βίας: Τη δημιουργία νέων συμβουλευτικών κέντρων, όπως και ξενώνων, την εξασφάλιση γενναίας κρατικής χρηματοδότησης για την απρόσκοπτη λειτουργία όλου του δικτύου δομών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, μαζικές προσλήψεις και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων, ώστε να στελεχωθούν οι δομές με το αναγκαίο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων».

Την αποχαιρετά το σωματείο της

Τη βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους εκφράζει το Σωματείο Εργαζομένων στη φαρμακοβιομηχανία «Demo».

«Αποχαιρετούμε την αγωνίστρια της ζωής, που βρήκε τη δύναμη και το σθένος να φύγει από την τοξική - κακοποιητική σχέση του γάμου της και να καταγγείλει τη βίαιη συμπεριφορά του πρώην συζύγου της», αναφέρει το Σωματείο. «Για όσες και όσους δουλέψαμε μαζί της, αλλά και για κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο της "Demo", η επόμενη μέρα δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ίδια! Ούτε θα σωπάσουμε, ούτε θα ξεχάσουμε!», ξεκαθαρίζει.

Το Σάββατο 18 Μάη το Σωματείο καλεί στις 10 π.μ. στο σημείο της δολοφονίας, όπου θα αφήσει λουλούδια. Επίσης, συγκεντρώνει χρήματα στη μνήμη της αδικοχαμένης εργαζόμενης, τα οποία θα δοθούν στην οικογένειά της.

Δίωξη στον δράστη

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα πήρε ο 50χρονος συζυγοκτόνος, αλβανικής υπηκοότητας, που κρατείται. Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεκδικεί τη μονιμοποίηση του προσωπικού στις δομές για την προστασία των κακοποιημένων γυναικών(2023-04-11 00:00:00.0)
Γίνε πρωταγωνίστρια με δυνατό ΚΚΕ παντού για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας(2023-03-04 00:00:00.0)
Σε άμεσο κίνδυνο τα απροστάτευτα παιδιά, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων(2022-10-14 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για την υποβάθμιση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων(2022-09-16 00:00:00.0)
Το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών δεν προκύπτει σε κοινωνικό «κενό αέρος»(2018-03-10 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τους απλήρωτους στους ξενώνες του ΕΚΚΑ(2016-11-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ