Πέμπτη 9 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
«Υποδεχόμαστε μαζικά τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ»

Στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια η αγωνιστική υποδοχή

Να συμμετάσχουν μαζικά στην υποδοχή των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ αύριο Παρασκευή στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια, και από εκεί στην πορεία που θα ακολουθήσει μέχρι το Σύνταγμα, όπου θα γίνει η συγκέντρωση στις 7 μ.μ., καλεί η Γραμματεία του ΠΑΜΕ τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής, τις Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς, «να πλημμυρίσουν το Σύνταγμα για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον πολύμηνο δίκαιο αγώνα τους».

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία, «έκλεισαν 4 χρόνια και 6 μήνες αγώνα υπεράσπισης της ενιαίας λειτουργίας της. Διεκδικούμε και συμπορευόμαστε μαζί με τους εργαζόμενους:

-- Να καπνίσει πάλι η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ

-- Να μην ερημώσουν τα χωριά

-- Λέμε ΟΧΙ στα προγράμματα ανεργίας

-- Με τα χρήματα που έχει η ΛΑΡΚΟ στα ταμεία της να υλοποιηθούν σχέδιο συντήρησης και προετοιμασία επαναλειτουργίας, με παράλληλη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

Το έγκλημα της κυβέρνησης δεν θα περάσει. Τα σχέδια του νέου ιδιοκτήτη, που επιδιώκει να βγάλει τους εργαζόμενους έξω από το εργοστάσιο, να αρπάξει 500 εκατομμύρια από την ισοπέδωση της ΛΑΡΚΟ και να βάλει στις τσέπες του 20 δισεκατομμύρια ευρώ νικελίου, να μην περάσουν.

Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε να πεταχτούν έξω από τη ΛΑΡΚΟ οι εργαζόμενοι. Τα σχέδια κυβέρνησης και επιχειρηματικών συμφερόντων να αντιμετωπιστούν με ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης, αποφασιστικότητας, μαχητικότητας».

Το ΠΑΜΕ καλεί το κάθε συνδικάτο να έχει το δικό του μπλοκ με το πανό του, τις σημαίες του, τους εργαζόμενους του κλάδου, «να φέρουμε στη μνήμη μας την τεράστια αλληλεγγύη που κάναμε πράξη στον πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων της Χαλυβουργίας.

Εχουμε χρέος και τώρα να πράξουμε αυτό το καθήκον, για να αντέξουν οι εργάτες και να νικήσουν».

  • Στο αυριανό συλλαλητήριο και στην αγωνιστική υποδοχή των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Ομόνοια καλεί και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. «Δεν ανεχόμαστε να ξεπουλούν τη ΛΑΡΚΟ, να ξεσπιτώνουν οικογένειες και να οδηγούν σε μαρασμό ολόκληρες περιοχές. Το έγκλημα αυτό δεν θα περάσει!», τονίζει στο κάλεσμά της.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπόθεση όλων το σημερινό συλλαλητήριο, να μη λείψει κανείς!(2024-03-28 00:00:00.0)
Ο αγώνας των εργατών της ΛΑΡΚΟ είναι δικός μας αγώνας!(2024-03-23 00:00:00.0)
Καλώς σε βρήκαμε εργατιά της Αθήνας!(2021-11-16 00:00:00.0)
Συναυλία αλληλεγγύης στον πολύμηνο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων(2021-07-24 00:00:00.0)
«Η αλληλεγγύη μάς δίνει δύναμη και αντοχή!»(2020-06-16 00:00:00.0)
Ετοιμάζονται για μαζική υποδοχή στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ(2020-01-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ