Σάββατο 24 Ιούλη 2021 - Κυριακή 25 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΚΟ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Συναυλία αλληλεγγύης στον πολύμηνο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων

Την Πέμπτη 29 Ιούλη, στη Λάρυμνα ο επόμενος αγωνιστικός σταθμός

Συναυλία αλληλεγγύης - συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο και τις φωνές των Γιώργου Mαργαρίτη, Κώστα Τριανταφυλλίδη, Δημήτρη Kανέλλου και Κωνσταντίνου Μαργαρίτη, διοργανώνουν τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ την Πέμπτη 29 Ιούλη, στις 8.30 μ.μ., στη Λάρυμνα (γήπεδο 5x5), δίνοντας συνέχεια στον πολύμηνο δίκαιο αγώνα τους.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ απευθύνουν κάλεσμα στα Σωματεία και τους εργαζόμενους της χώρας «να εκφράσουν τη στήριξη στον αγώνα μας με όλα τα μέσα, αν είναι δυνατόν και με τη φυσική τους παρουσία» στη συναυλία και σημειώνουν ότι «μετά από 19 μήνες, όπου έχουμε στην πράξη διδαχτεί και διδάξει παράλληλα για τη δύναμη της ενότητας του εργατικού κινήματος, είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτός ο αγώνας μπορεί, πρέπει και θα είναι νικηφόρος».

Τονίζουν ότι η συναυλία αλληλεγγύης στις 29 Ιούλη αποτελεί σταθμό στον πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων και σημειώνουν ότι «η έκφραση αλληλεγγύης είναι το όπλο που θα μας κρατήσει όρθιους μέχρι τη νίκη». Καλούν Σωματεία και εργαζόμενους που επιθυμούν να εκφράσουν τη στήριξή τους ή να συμμετέχουν στη συναυλία, να επικοινωνήσουν με το Σωματείο της Λάρυμνας (somatiolarcosel@gmail.com , 697 300 42 34).

Παράλληλα, τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, αναφερόμενα στις εξελίξεις των διαλυτικών κυβερνητικών σχεδιασμών, σημειώνουν ότι η κυβέρνηση «σε αυτήν τη φάση, από τη μία, "στρώνει κόκκινο χαλί" στους υποψήφιους "μνηστήρες" και, από την άλλη, τους εργαζόμενους μας κρατά στην αγωνία και την ανασφάλεια». Και προσθέτουν: «Σε αυτήν τη φάση, η κυβέρνηση όλο και εντείνει τις προσπάθειες για να μας πετάξει σαν "στυμμένες λεμονόκουπες". Στόχος της, οι μελλοντικοί επενδυτές να πάρουν τα φιλέτα της ΛΑΡΚΟ χωρίς εργαζόμενους, διαλέγοντας "όσους από εμάς θέλουν και με τους όρους που θέλουν" (...) 19 μήνες, έχοντας την αλληλεγγύη χιλιάδων εργαζομένων από όλη τη χώρα, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έχουμε κρατήσει τα δίκαια και τίμια αιτήματά μας ψηλά».

Τονίζουν επίσης ότι οι εργαζόμενοι έχουν απορρίψει και συνεχίζουν να απορρίπτουν τους εκβιασμούς και τις παγίδες της κυβέρνησης να αποδεχθούν τους σχεδιασμούς και να συναινέσουν στις απολύσεις τους επισημαίνοντας: «Εχουμε απορρίψει τις ανήθικες και διασπαστικές προτάσεις της κυβέρνησης, όπου επί της ουσίας μας λέει να "αρπάξουμε τα ψίχουλα", να διαγράψουμε αυτά που μας οφείλει ως εργοδότης και πολιτικός προϊστάμενος της ΛΑΡΚΟ και να σταματήσουμε τους αγώνες για τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας».

Πολύμορφες δράσεις

Συνεχίζοντας τον πολύμηνο αγώνα τους μέσα από μία σειρά πολύμορφες δράσεις, το τελευταίο διάστημα τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ πραγματοποίησαν παραστάσεις διαμαρτυρίας στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στο υπουργείο Οικονομικών.

Στο πλαίσιο των παραστάσεων διαμαρτυρίας οι αντιπροσωπείες των Σωματείων απαίτησαν συγκεκριμένες απαντήσεις για το πώς η κυβέρνηση σχεδιάζει να διασφαλίσει τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, όλες τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων, χωρίς ωστόσο να πάρει κάποια συγκεκριμένη απάντηση. Αντίθετα, για μία ακόμη φορά έγιναν αποδέκτες των εκβιαστικών διλημμάτων που θέτει η κυβέρνηση, προκειμένου να οδηγήσει τους εργαζόμενους στο να αποδεχθούν τους εγκληματικούς σχεδιασμούς της και να συναινέσουν στις απολύσεις τους.

Παράλληλα τα Σωματεία, προκειμένου να ενημερώσουν τον λαό της περιοχής γύρω από το εργοστάσιο της Λάρυμνας για τις επιπτώσεις των κυβερνητικών σχεδιασμών, έχουν προγραμματίσει λαϊκές ενημερωτικές συνελεύσεις σε χωριά της περιοχής.

Μετά την πρώτη Λαϊκή Συνέλευση το βράδυ της Παρασκευής 23 Ιούλη στο Μαρτίνο, ακολουθούν αυτή στη Μαλεσίνα την Κυριακή 25 Ιούλη στις 8.30 μ.μ. και στο Ακραίφνιο Βοιωτίας την Τρίτη 27 Ιούλη, επίσης στις 8.30 μ.μ.

Αλληλεγγύη και λεωφορεία για τη συναυλία

Τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, δηλώνοντας παράλληλα τη συμμετοχή τους στη συναυλία της Πέμπτης, μεταφέρουν με ανακοινώσεις τους συνδικάτα της Στερεάς Ελλάδας, όπως το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Ευβοίας και η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας.

Με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Λαμίας ανακοινώνει ότι τη μέρα της συναυλίας (Πέμπτη 29 Ιούλη), στις 7 μ.μ., πούλμαν για τη Λάρυμνα θα αναχωρήσουν από το δημοτικό πάρκινγκ στην οδό Στουρνάρα (πάρκο Τσαλτάκη).

Επίσης, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας καλεί τα μέλη της και συνολικά τους εργαζόμενους της περιοχής να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και να συμμετέχουν στη συναυλία της ερχόμενης Πέμπτης (δηλώσεις συμμετοχής τους για τα λεωφορεία μετακίνησης στο τηλ.: 6944303068).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ