Πέμπτη 9 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΜΟΡΝΟΣ ΑΕ»
Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις για την επιχειρησιακή ΣΣΕ

Με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις απαντούν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας οι εργαζόμενοι και το Σωματείο τους στις εγκαταστάσεις της «Μόρνος ΑΕ» στη Θήβα, συνεχίζοντας τον αγώνα για υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα.

Δίωρες στάσεις εργασίας από 13 έως 17 Μάη

Οι εργαζόμενοι στη «Μόρνος ΑΕ» (όμιλος Φιλίππου), τις προηγούμενες μέρες, είχαν προχωρήσει σε πολυήμερες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις με δίωρες στάσεις εργασίας, αλλά και καθολική συμμετοχή στις πανελλαδικές απεργίες. Είχαν μάλιστα απορρίψει την πρόταση της εργοδοσίας για αυξήσεις 3% μέσο όρο, με αναδρομική ισχύ από την αρχή του έτους, απαιτώντας αυξήσεις που θα ανταποκρίνονται στην εκτόξευση της ακρίβειας και τις ανάγκες τους, ενώ παράλληλα αντιστάθηκαν και στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία που άσκησε η εργοδοσία για να κάμψει τον αγώνα τους.

Ωστόσο, σε νέα συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, η εργοδοσία επέλεξε να συνεχίσει την τακτική του εκβιασμού απέναντι στους εργαζόμενους. Αυτήν τη φορά στην πρότασή της διατήρησε την αύξηση του 3%, αποσύροντας ωστόσο την αναδρομική της ισχύ.

Απέναντι στον εμπαιγμό αυτό, οι εργαζόμενοι της «Μόρνος ΑΕ» σε νέα μαζική Γενική Συνέλευση αποφάσισαν τη συνέχιση του αγώνα με νέες 2 δίωρες στάσεις εργασίας στην έναρξη κάθε βάρδιας, από Δευτέρα 13 έως Παρασκευή 17 Μάη.

Επίσης, την Κυριακή 12 Μάη, στις 11 π.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, στη Χαλκίδα, τα Σωματεία των επιχειρήσεων του Ομίλου Φιλίππου, σε συνεργασία με την Πανελλήνια ομοσπονδία Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών και τα κλαδικά συνδικάτα της περιοχής, διοργανώνουν σύσκεψη προκειμένου να σχεδιάσουν από κοινού τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις και δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ