Πέμπτη 2 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ «ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
Οι συνδικαλιστικές διώξεις θα πέσουν στο κενό!

«Οσο κι αν επιστρατεύσουν τη συκοφάντηση των αγώνων, την καταστολή και την τρομοκρατία, οι φοιτητές θα βγουν νικητές! Οι συνδικαλιστικές διώξεις θα πέσουν στο κενό!». Τα παραπάνω τονίζουν οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στο Πανεπιστήμιο Πατρών, προσθέτοντας ότι «οι φοιτητές στις φοιτητικές εκλογές στις 22 Μάη θα δυναμώσουν τους συλλόγους τους, με την "Πανσπουδαστική ΚΣ" για τρίτη συνεχόμενη χρονιά 1η δύναμη στο Πανεπιστήμιο Πατρών και σε όλη την Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών προχώρησε στην απαράδεκτη απόφαση να αποκλειστούν από την εξεταστική του Ιούνη τέσσερις αγωνιζόμενοι φοιτητές - μεταξύ τους και ο πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου της σχολής - που υπερασπίστηκαν συλλογικές αποφάσεις για κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο.

Σε ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι με την ΠΚΣ καταγράφουν «Τι μάθαμε τις τελευταίες 3 μέρες για τις συνδικαλιστικές διώξεις των φοιτητών στους Πολιτικούς Μηχανικούς της Πάτρας» και αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Ποιοι είναι οι πραγματικοί εμπνευστές των διώξεων των φοιτητών, που κατέληξαν στον αποκλεισμό τους από την εξεταστική του Ιουνίου: Ηδη έχουν εκδώσει ανακοινώσεις στήριξης στον πρύτανη και στις αποφάσεις του η κυβέρνηση της ΝΔ, η ΟΝΝΕΔ Αχαΐας και το ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος δήλωσε δημόσια ότι τον στηρίζουν ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης και ο τομεάρχης Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Στ. Παραστατίδης.

Αποδεικνύεται ότι ο πρύτανης και ο πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών είναι "λαγοί" της κυβέρνησης, που νομίζει ότι με την καταστολή και τις διώξεις θα ξεμπλέξει με τον αγώνα των φοιτητών. Τολμούν να γράφουν για τη "δημοκρατία στο πανεπιστήμιο". Μάλλον "δημοκρατία" για ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και πρύτανη είναι φοιτητές να διώκονται για τη συνδικαλιστική τους δράση. Να τιμωρούνται με στέρηση της εξεταστικής τους επειδή εναντιώθηκαν στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, μαζί με χιλιάδες άλλους φοιτητές, μαζί με πάνω από 200 φοιτητικούς συλλόγους που βρίσκονταν στις μεγαλειώδεις φοιτητικές κινητοποιήσεις», επισημαίνεται.

Τονίζεται ακόμα πως «ο πρύτανης ξέρει ότι οι διώξεις έχουν βρει απέναντι τους φοιτητές και όλη την κοινωνία, γι' αυτό επιστρατεύει τα ψέματα και τη συκοφαντία».

Αναφορικά με τη στάση της κυβερνητικής παράταξης και την ανακοίνωσή της, οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική» σημειώνουν: «Ποιος θα έτρεχε να ζητήσει περισσότερες διώξεις φοιτητών; Φυσικά η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ!». «Ουσιαστικά καλεί σε διώξεις όλων όσοι συμμετείχαν στον αγώνα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, για αποκλειστικά δημόσια και πραγματικά δωρεάν παιδεία. Η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, αφού οι θέσεις της έχουν απορριφθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών, μάλλον καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται να τους πείσει να αποδεχτούν και να στηρίξουν τη διάλυση των σπουδών τους και τώρα επιχειρεί να τους φιμώσει με διώξεις και τρομοκρατία», επισημαίνουν.

Στήριξη από τους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια της χώρας

Να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις των τεσσάρων φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών, ζητά η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τονίζοντας ότι «η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση των αγώνων δεν θα περάσουν!».

«Η κυβέρνηση επιχειρεί να ποινικοποιήσει τους δίκαιους αγώνες των φοιτητών ενάντια στον κατάπτυστο νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους», σημειώνει η Ομοσπονδία. Δηλώνει ότι στέκεται στο πλευρό των φοιτητών «που αγωνίζονται απέναντι σε αυτήν την πολιτική, που μετατρέπει την Παιδεία σε εμπόρευμα, που αναγκάζει τις οικογένειες να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να σπουδάσουν τα παιδιά τους, που κλέβει τα όνειρα χιλιάδων νέων. Στεκόμαστε στο πλευρό της νεολαίας που παλεύει για ένα καλύτερο πανεπιστήμιο, για ένα καλύτερο μέλλον!».


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ