Τρίτη 30 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Τουλάχιστον 42 άνθρωποι πνίγηκαν στην Κένυα, όταν έσπασε φράγμα βόρεια της πρωτεύουσας Ναϊρόμπι, στην περιοχή Μάι Μαχιού, δήλωσε η τοπική κυβερνήτης στο Γαλλικό Πρακτορείο, καθώς η χώρα πλήττεται από καταρρακτώδεις βροχές. Χτες, οι αρχές της Κένυας ανακοίνωσαν την αναβολή του ανοίγματος των σχολείων για μια βδομάδα, εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων οι οποίες έχουν προκαλέσει καταστροφικές πλημμύρες στη χώρα της ανατολικής Αφρικής, όπου βέβαια οι υποδομές της είναι σε άθλια κατάσταση.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Την απόφασή του να συνεχίσει να ηγείται της χώρας στη θέση του ανακοίνωσε χτες ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ. Την περασμένη Τετάρτη είχε αναστείλει τις δημόσιες δραστηριότητές εξαιτίας προανακριτικής έρευνας που είχε ανακοινωθεί σε βάρος της συζύγου του, Μπεγκόνα Γκόμεθ, για διαφθορά που τελικά δεν στοιχειοθετήθηκε. Τις κατηγορίες είχε διατύπωσε η οργάνωση Manos Limpias («Καθαρά Χέρια»), που πρόσκειται στην ακροδεξιά, αλλά αργότερα αναγνώρισε πως οι κατηγορίες βασίζονται σε δημοσιεύματα. Μετά από αυτό η εισαγγελία της Μαδρίτης έθεσε στο αρχείο την υπόθεση, ενώ οι σοσιαλδημοκράτες μιλάνε για «ψευδείς ειδήσεις», κάτι που εξέφρασαν και με συγκεντρώσεις το Σαββατοκύριακο.

ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ.-- Παραιτήθηκε χτες ο πρωθυπουργός της Σκωτίας, Χούμζα Γιουσάφ, μετά από έναν χρόνο στο αξίωμα ανάβοντας το «πράσινο φως» για την κούρσα διαδοχής στο κυβερνών εθνικιστικό κόμμα «SNP».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ