Παρασκευή 26 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΟΡΤ-Ο-ΠΡΕΝΣ.-- Ορκίστηκε χτες το μεταβατικό προεδρικό συμβούλιο της Αϊτής τερματίζοντας τη θητεία του δοτού πρωθυπουργού, Αριέλ Ανρί, που ανέλαβε την εξουσία λίγο πριν από τη δολοφονία του Προέδρου της χώρας, Ζοβενέλ Μοΐζ, στις 7 Ιούλη 2021. Το μεταβατικό συμβούλιο αναμένεται στη συνέχεια να ορίσει νέο, υπηρεσιακό πρωθυπουργό, που με τη σειρά του θα σχηματίσει κυβέρνηση προκειμένου να αποκαταστήσει την τάξη και να οργανώσει τη διενέργεια νέων εκλογών.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Δικαστήριο της Αριζόνας απήγγειλε χτες κατηγορίες εναντίον 18 προσώπων για απόπειρα ανατροπής του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών του 2020 υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της πολιτείας, μεταξύ των 18 αυτών προσώπων είναι ο Ρούντι Τζουλιάνι, πρώην προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ και πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Το ναυάγιο ενός πλοιαρίου που μετέφερε μετανάστες, τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, ανοιχτά του Τζιμπουτί, είχε αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 24 ανθρώπων, ενώ άλλοι 20 αγνοούνται, ανέφερε ο νεότερος απολογισμός του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ/ΙΟΜ).

ΝΤΑΡ ΕΣ ΣΑΛΑΜ.-- Συνολικά 155 άνθρωποι έχουν χάσει το τελευταίο διάστημα τη ζωή τους στην Τανζανία λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, που προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις.

ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ.-- Κατέρρευσε χτες η κυβέρνηση συνασπισμού μεταξύ των εθνικιστών του «Σκοτσέζικου Εθνικού Κόμματος» (SNP) και των Πρασίνων μετά την απόφαση του πρωθυπουργού να καταργήσει τον στόχο μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 75% έως το 2030.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ