Παρασκευή 26 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Εισαγγελική αρχή ζήτησε να απορριφθεί η έρευνα για διαφθορά

Η εισαγγελική αρχή της Μαδρίτης ζήτησε να απορριφθεί μια υπόθεση διαφθοράς με κατηγορούμενη την σύζυγο του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ, υπόθεση η οποία τον οδήγησε να δηλώσει ότι σκέφτεται να παραιτηθεί.

Η Εισαγγελία δήλωσε ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση που έλαβε προχθές δικαστήριο της Μαδρίτης να εξετάσει μια ιδιωτική καταγγελία την οποία κατέθεσε μια ομάδα κατά της διαφθοράς σε βάρος της Μπεγκόνια Γκόμεθ, για αθέμιτη άσκηση επιρροής και επιχειρηματική διαφθορά.

Η οργάνωση «Manos Limpias» («Καθαρά Χέρια») δήλωσε ότι στήριξε την αγωγή της σε πληροφορίες των ΜΜΕ και ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί για την εγκυρότητά τους. Ο επικεφαλής της, Μιγκέλ Μπερνάντ, ανέφερε πως απλώς συνέλεξαν και διαβίβασαν τα δημοσιεύματα σε έναν δικαστή, «πράττοντας το καθήκον μας ως πολίτες», και αρνήθηκε ότι η ενέργεια είχε πολιτικά κίνητρα.

Ο Σάντσεθ ανακοίνωσε προχθές ότι θα κάνει ένα πενθήμερο διάλειμμα από τα καθήκοντά του, και θα ανακοινώσει στις 29 Απρίλη την απόφασή του για το αν θα παραμείνει στην ηγεσία της χώρας ή θα παραιτηθεί.

Επέρριψε την ευθύνη στην «άνευ προηγουμένου λασπολογία και παρενόχληση από τη δεξιά και την ακροδεξιά».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ