Παρασκευή 26 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη ρατσιστική επίθεση σε μετανάστη διανομέα στον Αγιο Δημήτριο

Αύριο Σάββατο 27 Απρίλη στις 4 μ.μ.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη ρατσιστική επίθεση που σημειώθηκε σε μετανάστη διανομέα στον Αγιο Δημήτριο απευθύνει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής. Θα γίνει το Σάββατο 27 Απρίλη στις 4 μ.μ., στην πλατεία Αρη Βελουχιώτη, στον Αγιο Δημήτριο. Επίσης, στη συγκέντρωση καλεί και η Επιτροπή Ειρήνης της πόλης.

Το Συνδικάτο στο κάλεσμά του αναφέρει τα εξής:

«Τη Δευτέρα 22/4/2023 γύρω στις 10.30 το βράδυ ο συνάδελφος Σ. Α., μετανάστης που εργάζεται ως διανομέας στην εταιρεία "WOLT", δέχθηκε απρόκλητη και βάναυση ρατσιστική επίθεση από φασιστοειδές σε πολύ κεντρικό σημείο στον δήμο Αγίου Δημητρίου.

Ο δράστης δεν συνελήφθη, ενώ η ομάδα ΔΙΑΣ έφτασε σε 15 λεπτά αφού το φασιστοειδές απομακρύνθηκε. Η παρέμβαση περαστικών εμπόδισε τα χειρότερα καθώς παρευρισκόμενοι παρατήρησαν ότι είχε επάνω του μαχαίρι. Ομως τα στοιχεία του αυτοκινήτου του καθώς και βίντεο δόθηκαν επιτόπου στην ομάδα ΔΙΑΣ, η οποία είπε στον Σ. Α. ότι η καταγγελία του θα βρισκόταν στον 4ο όροφο της ΓΑΔΑ. Ο διανομέας προχώρησε σε καταγγελία στο Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Αστυνομίας.

Ο Σ. Α. είναι ένας από εμάς, διανομέας στη "WOLT", που το όνομά του προστέθηκε στη μεγάλη λίστα των θυμάτων ρατσιστικών επιθέσεων οι οποίες έχουν πυκνώσει με την ανοχή της κυβέρνησης και τη συγκάλυψη της ΕΛ.ΑΣ.

Ο μόνος δρόμος αντίστασης είναι ο συλλογικός αγώνας μέσα από τα ταξικά συνδικάτα, η στήριξη και η ενδυνάμωσή τους για να βάλουμε τέλος στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις που οργανώνουν τα τσιράκια των εργοδοτών και οι συμμορίες τους στις γειτονιές.

Κανένας συνάδελφος να μη μείνει μόνος. Εχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!

Καλούμε όλους τους μετανάστες συναδέλφους μας να οργανωθούν στο συνδικάτο και να δώσουμε από κοινού τη μάχη ενάντια στον ρατσισμό και την εκμετάλλευση.

Κάτω τα χέρια από τα ταξικά μας αδέρφια!

Να τιμωρηθεί ο φασίστας που επιτέθηκε στον συνάδελφό μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ