Παρασκευή 26 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΗΤΗ
Επικοινωνιακή άσκηση για τη γύμνια της Πολιτικής Προστασίας

Μία ακόμα επικοινωνιακή φιέστα της κυβέρνησης της ΝΔ και των τοπικών αρχών της Κρήτης αποδείχθηκε η διήμερη (22-23/4) άσκηση «Μίνωας» του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με την οποία προσπάθησαν για άλλη μια φορά να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κρητικού λαού σχετικά με την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού σε περίπτωση φυσικής καταστροφής. Κόντρα στα μεγάλα λόγια, τη δεύτερη μέρα της άσκησης δεν εφημέρευε κανένας αναισθησιολόγος στον νομό Λασιθίου και την ίδια στιγμή ξεσπούσε μεγάλη φωτιά δίπλα στον Ναύσταθμο της Σούδας, εξαιτίας των ανύπαρκτων μέτρων αντιπυρικής προστασίας στην περιοχή.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ τονίζει: «Μάταια προσπαθούν τα κυβερνητικά στελέχη να πείσουν τον λαό της Κρήτης ότι προετοιμάζουν τον κρατικό μηχανισμό για να προστατεύσει τον λαό από φυσικές καταστροφές. Το τι έχει προσφέρει το εχθρικό για τις λαϊκές ανάγκες κράτος, που υπηρετεί ο υπουργός κ. Κικίλιας, μπορεί να το αντικρίσει αρκεί να πάει μόνο μερικά χιλιόμετρα πιο νότια από το κέντρο επιχειρήσεων της άσκησης, στο Αρκαλοχώρι, να συναντήσει τους σεισμόπληκτους που είναι στο "περίμενε" για να ξαναχτίσουν τη ζωή τους 2,5 χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό. Που είναι αναγκασμένοι να ζουν μέσα σε επικίνδυνα σπίτια, με κίνδυνο της ζωής τους, ή στο αίσχος των οικίσκων, και επιπλέον με τον εφιάλτη να τους πάρουν ό,τι έχει απομείνει από τα σπίτια τους τα funds και οι τραπεζίτες, μέσω των πλειστηριασμών που είναι σε εξέλιξη. Την ίδια κατάσταση αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νομού Λασιθίου από τον σεισμό του Σεπτέμβρη του 2021. Οπως βέβαια τα ίδια ισχύουν για τους νομούς Χανίων και Λασιθίου, όπου από το 2019 και το 2022, αντίστοιχα, ακόμα παλεύουν οι κάτοικοι να προχωρήσει η ζωή μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, μια μάχη που με ευθύνη του κράτους είναι αφημένη στην ατομική ευθύνη των λαϊκών οικογενειών, αφού όλες οι αποζημιώσεις εκκρεμούν».

«Η κυβέρνηση όταν μιλάει για ετοιμότητα ουσιαστικά απευθύνεται στον λαό και τον προειδοποιεί πως όταν έρθει "η κακιά η ώρα" πρέπει να είναι έτοιμος να τρέξει να σωθεί με ατομική του ευθύνη, από τη στιγμή που θα λάβει τα περίφημα μηνύματα από την υπηρεσία του 112. Αυτή είναι η δοκιμασμένη πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση, τη χειροκροτούν η περιφερειακή αρχή και οι δήμοι του νησιού και αφήνει τον λαό πραγματικά ξεκρέμαστο, χωρίς υποδομές, απροστάτευτο», συνεχίζει η ΕΠ Κρήτης και καταλήγει τονίζοντας:

«Ο λαός από την ίδια του την τραγική πείρα γνωρίζει ότι η διαχρονική πολιτική του "κόστους - οφέλους" της ΕΕ, που υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, δεν αφήνει περιθώρια για ουσιαστική προστασία της ζωής του, της περιουσίας του. Αυτό την ίδια ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συγχορδία με τα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ, δίνει πακτωλό χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης σε επιχειρηματικούς ομίλους για μπίζνες και κέρδη, και ακόμα 7 δισ. στις ΝΑΤΟικές δαπάνες για τα δολοφονικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που βάζουν πιο βαθιά σε νέους κινδύνους τον λαό της χώρας μας και του νησιού».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ