Σάββατο 27 Απρίλη 2024 - Κυριακή 28 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
50ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Πλούσιο πρόγραμμα για παιδιά όλων των ηλικιών

Στο πλαίσιο της μεγάλης εκδήλωσης - συναυλίας από τις 5.30 το απόγευμα θα υπάρχει ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για παιδιά όλων των ηλικιών.

Για τις μεγαλύτερες ηλικίες, για τους φίλους του «κόκκινου Αερόστατου» θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στο Μουσείο της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και στον ιερό χώρο του Σκοπευτηρίου στις 6 και στις 7 το απόγευμα, ενώ στον χώρο των δραστηριοτήτων θα υπάρχει γωνιά αφιερωμένη στους 200 της Καισαριανής. Ποια ήταν η ιστορία τους; Τι έλεγαν τα μηνύματα που έστειλαν πριν εκτελεστούν; Τι θα τους λέγαμε εμείς σήμερα; Από τις δραστηριότητες δεν θα μπορούσε να λείψει και μια «γωνιά» αφιερωμένη στο 50ό Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Σε ένα τρισδιάστατο «50» τα παιδιά θα φιλοτεχνήσουν τα δικά τους σχέδια εμπνευσμένα από τον λογότυπο της ΚΝΕ για το Φεστιβάλ ανακαλύπτοντας παράλληλα πολλές πτυχές της ιστορίας και του χαρακτήρα του μεγαλύτερου νεολαιίστικου θεσμού.

Πλούσιες είναι και οι δραστηριότητες και για τα παιδιά των μικρότερων ηλικιών. Με ιδιαίτερη μέριμνα, η ομάδα που επιμελείται το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων επιδιώκει τα παιδιά όλων των ηλικιών να συνδυάσουν αυτήν τη μέρα, την Πρωτομαγιά, αυτόν τον τόπο, το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, αυτά τα ιδανικά, του αγώνα και θυσίας για τη λευτεριά και μια καλύτερη ζωή με ευχάριστες αναμνήσεις και εμπειρίες.

Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν καλλιτεχνικά εργαστήρια και αθλητικές δραστηριότητες, παιχνίδια με φυσικά υλικά, αξιοποιώντας τις αισθήσεις και τη φαντασία των παιδιών. Παιδαγωγοί, γυμναστές και εικαστικοί προετοιμάζουν πολύ παιχνίδι με σκάμμα άμμου, κατασκευές με χρώματα και πηλό, διαδραστικό σόου με σαπουνόφουσκες, καθώς και aerial yoga.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ