Παρασκευή 26 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Διεκδικούν την ένταξη στα ΒΑΕ και μέτρα υγείας και ασφάλειας

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες ενόψει της Παγκόσμιας Μέρας για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν χτες Σωματεία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, στο πλαίσιο της κοινής τους δράσης για ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και ενόψει της 28ης Απρίλη, Παγκόσμιας Μέρας για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι ΔΣ από τα Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία Αιγινήτειο, ΚΑΤ, «Ευαγγελισμός», «Θριάσιο», «Μεταξά», Κέντρο Βρεφών «Μητέρα», «Δαφνί», από τον Σύλλογο Εργαζομένων 1ης και 2ης ΥΠΕ και από την Επιτροπή Συμβασιούχων στην Υγεία.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον Αντώνη Λιανό, διευθυντή του γραφείου του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Π. Τσακλόγλου, ο οποίος επί της ουσίας δεν απάντησε σε κανένα από τα αιτήματά τους.

Στο αίτημα της αύξησης του ανθυγιεινού επιδόματος και επέκτασής του και σε άλλες ειδικότητες υγειονομικών παρέπεμψε στη Διεύθυνση Μισθολογίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ενώ στο αίτημα για την ανάγκη λήψης μέτρων για την πρόληψη και προστασία της υγείας κι ασφάλειας παρέπεμψε στο υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, ενημέρωσε ότι το επόμενο διάστημα πρόκειται να συσταθεί μια διαρκής επιτροπή που θα εξετάζει τα αιτήματα κλάδων προς ένταξη στα ΒΑΕ, η οποία θα εισηγείται στο Συμβούλιο Κοινωνικής Ασφάλισης, που με τη σειρά του θα γνωμοδοτεί προς την εκάστοτε ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Εργάτρια καθαριότητας χτυπήθηκε από θραύσμα φιάλης αερίου!

Στο μεταξύ, μέρα δεν περνά που να μην επιβεβαιώνεται ότι οι εργαζόμενοι είναι σε διαρκή αναμέτρηση με τα μεροκάματα του τρόμου, αφού με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας τα «ατυχήματα» θερίζουν στους χώρους δουλειάς, τραυματίζουν, σακατεύουν, ακόμα και δολοφονούν εργάτες.

Το νέο εργατικό «ατύχημα» καταγγέλλει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, σημειώνοντας ότι την Τετάρτη 24 Απρίλη εργάτρια στον χώρο εκφόρτωσης απορριμμάτων του Σχιστού χτυπήθηκε από θραύσμα φιάλης αερίου που έσκασε. Το θραύσμα καρφώθηκε στην πλάτη της με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.

Και αυτό το «ατύχημα», τονίζει, έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες εργατικά «ατυχήματα» που συμβαίνουν καθημερινά στον κλάδο. «Θα περιμέναμε και μετά τις συνεχείς καταγγελίες μας, η Επιθεώρηση Εργασίας να έχει προχωρήσει σε εντατικότερους ελέγχους στα δημαρχεία, στα αμαξοστάσια αλλά και στις χωματερές. Να έχει επιβάλει τουλάχιστον τα νόμιμα στους δημάρχους και τον περιφερειάρχη, που συνειδητά επιλέγουν να υποβαθμίζουν το ζήτημα της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, γιατί είναι μέρος της πολιτικής που εφαρμόζουν».

Το Συνδικάτο καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει τώρα σε ελέγχους σε όλους τους εργασιακούς χώρους των δήμων και ιδιαίτερα εκεί που σημειώνονται πολλά εργατικά «ατυχήματα». Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους να μην υποκύπτουν στις πιέσεις των δημάρχων και των αντιδημάρχων, αλλά οργανωμένα, μέσα από τα σωματεία τους και το Συνδικάτο τους, να απαιτήσουν μέτρα και μέσα προστασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ