Παρασκευή 26 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ - ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σήμερα η διαμαρτυρία ενάντια στην απόλυση της προέδρου του

Σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Παρασκευή στη 1 μ.μ. στα γραφεία της εταιρείας «IFS Ηπειρωτική» (Βουλιαγμένης 409, σταθμός Μετρό «Ηλιούπολη») καλεί το Συνδικάτο Καθαριστριών - Καθαριστών Αττικής, απαιτώντας την άμεση επιστροφή της προέδρου του στη θέση εργασίας της. Το Συνδικάτο καταγγέλλει τη μη ανανέωση της σύμβασης εργασίας της προέδρου από την εταιρεία, κάνοντας λόγο για συνδικαλιστική δίωξη σε βάρος της εργαζόμενης, που έχει δουλέψει στην καθαριότητα του Μετρό «για περισσότερα από 10 χρόνια».

Οπως υπογραμμίζει, από τον Δεκέμβρη που η εταιρεία ανέλαβε την καθαριότητα του Μετρό «οι συμβάσεις ανανεώνονταν σε εβδομαδιαία βάση», μια πρακτική ομηρίας την οποία το Συνδικάτο κατήγγειλε, αναγκάζοντας την εργοδοσία να αναδιπλωθεί και να υπογράψει με το προσωπικό συμβάσεις διετούς διάρκειας. Επίσης, το Συνδικάτο και η πρόεδρός του διεκδίκησαν την απόδοση τριετιών σε όλους τους εργαζόμενους.

«Γνωρίζουμε ότι η εργοδοσία ενοχλείται από την αγωνιστική και διεκδικητική δράση. Δεν θέλει συνδικάτα που στέκονται εμπόδιο στην αυθαιρεσία της! Δεν θέλει στα πόδια της συνδικαλιστές που ενημερώνουν και οργανώνουν τους συναδέλφους για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα! Γι' αυτό τιμωρεί και εκδικείται την πρόεδρο του Συνδικάτου μας», αναφέρει. «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση!», τονίζει και απαιτεί την άμεση ανανέωση της σύμβασης της συνδικαλίστριας.

Στο κενό απόπειρα απόλυσης στη Θεσσαλονίκη

Στο κενό έπεσε στο μεταξύ η απόπειρα απόλυσης εργαζόμενης, μέλους του ΔΣ της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, από την εργοδοσία του «Μασούτη», μετά την άμεση και αποφασιστική παρέμβαση του σωματείου.

Οπως αναφέρει η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων, την Τρίτη 23/4 επιθεωρητής της εταιρείας κοινοποίησε στην εργαζόμενη την απόλυση «χωρίς καμία προειδοποίηση, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο και με γελοίες δικαιολογίες ότι κάνουν παράπονα οι συνάδελφοι της στο μαγαζί.

Η συναδέλφισσα εργάζεται για 15 χρόνια στην εταιρεία και είναι μέλος στο σωματείο πολλά χρόνια, με θητεία μέχρι και σήμερα στο ΔΣ.

Με την αποφασιστική και άμεση παρέμβαση του σωματείου μας, αλλά και από άλλα σωματεία του κλάδου, η εργοδοσία αναγκάστηκε να πάρει πίσω την απόλυση και η συναδέλφισσα επέστρεψε στη δουλειά της».

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων απευθύνεται στους εργαζόμενους του κλάδου και σημειώνει: «Αποδεικνύεται πως μόνο με την οργάνωση και την αλληλεγγύη μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ