Τρίτη 15 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στήριξη της ελληνικής ταινίας

«Η Εαρινή σύναξις των αγροφυλάκων» στους κινηματογράφους
«Η Εαρινή σύναξις των αγροφυλάκων» στους κινηματογράφους
Μια νέα ανεξάρτητη ελληνική εταιρία διανομής ταινιών έχει δραστηριοποιηθεί στον ευαίσθητο χώρο της κινηματογραφίας. Πρόκειται για τη NEW STAR, η οποία από το 1995 έχει κυκλοφορήσει στην αγορά σε βίντεο πάνω από 600 επιλεγμένες ταινίες, και από το 1999 και σε DVD. Συνεργάζεται με περισσότερες από 50 ελληνικές και διεθνείς εταιρίες παραγωγής. Επίσης, δίνει ειδικό βάρος στη διανομή ελληνικών ταινιών, κυρίως σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου («Βασιλική», «Καβάφης», «Μπλακ άουτ», «Με τον Ορφέα τον Αύγουστο», «Συμφωνία χαρακτήρων», «Μοναξιά μου όλα», κ.ά.).

Είναι η πρώτη εταιρία που κυκλοφόρησε και καθιέρωσε τις σπάνιες συλλεκτικές κασετίνες και σειρές με κλασικές ταινίες, ειδικά αφιερώματα και ντοκιμαντέρ («Τσάρλυ Τσάπλιν», «Αϊζενστάιν», «Μπάστερ Κίτον», «Τσε Γκεβάρα» κ.ά.). Κυκλοφορεί επίσης παιδικά μεταγλωττισμένα κινούμενα σχέδια χωρίς βία, αυστηρά επιλεγμένα για το διαπαιδαγωγικό τους περιεχόμενο. Με πάνω από 100 τίτλους κατέχει σταθερά τη δεύτερη θέση στην αγορά της παιδικής βιντεοκασέτας. Η NEW STAR είναι η μεγαλύτερη εισαγωγική εταιρία DVD στην Ελλάδα και ο κατάλογός της περιλαμβάνει πάνω από 1.100 τίτλους με πιο πλούσια και ολοκληρωμένη γκάμα στην ελληνική αγορά (ταινίες, ντοκιμαντέρ, μουσικά, κλασικά, ειδικού ενδιαφέροντος κ.ά.). Εκδίδει επίσης το μηνιαίο περιοδικό «Βίντεο, το ιδιωτικό σας κανάλι», που διανέμεται δωρεάν σε 50.000 αντίτυπα, σε 400 καταστήματα.

Αυτό το μήνα ξεκινάει τη διανομή ταινιών στους κινηματογράφους. Ως πρώτη ταινία επιλέχθηκε η «Εαρινή σύναξις των αγροφυλάκων» του Δήμου Αβδελιώδη. Η ταινία συμμετέχει επίσημα στο Φόρουμ του Φεστιβάλ Βερολίνου, ενώ βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας Κοινού, Σκηνοθεσίας, Γ` Καλύτερης Ταινίας Πανελλήνιας Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου. Η «Εαρινή σύναξις των αγροφυλάκων», στις 18 Φεβρουαρίου, βγαίνει στην Αθήνα, στις αίθουσες «Ελλη», «Στούντιο», «Εκράν» κ. α. και στη «Λάουρα» Θεσσαλονίκης. Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Δήμου Αβδελιώδη και η σκηνογραφία του Νίκου Χατζή. Παίζουν: Αγγελική Μαλάντη, Αγγελος Παντελάρας, Τάκης Αγόρης, Γιάννης Τσουμπαριώτης, Στέλιος Μακριάς, Παναγιώτης Λούρος, Ηλίας Πετροπουλέας, Δημήτρης Αυγουστίδης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ