Πέμπτη 25 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- Αντιπροσωπεία της βορειοκορεατικής κυβέρνησης με επικεφαλής τον αρμόδιο για τις οικονομικές σχέσεις ΥΠΕΞ, Γιουν Τζονγκ Χο, αναχώρησε για το Ιράν, όπως μετέδωσε και το κρατικό βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA. Αναλυτές σχολίασαν ότι «αυτή η επίσκεψη αξίζει μεγάλη προσοχή, δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης που εμπλέκει την Τεχεράνη και την Ιερουσαλήμ» και ότι η Πιονγιάνγκ θα μπορούσε να προμηθεύσει με όπλα την Τεχεράνη «με αντάλλαγμα αποζημιώσεις όπως πετρέλαιο και οικονομική βοήθεια».

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Εφτά πρόσωπα που, σύμφωνα με τις αρχές, αποτελούσαν «κίνδυνο και απαράδεκτη απειλή» για τους πολίτες, συνελήφθησαν στη διάρκεια χτεσινής αντιτρομοκρατικής επιχείρησης της αστυνομίας στην Αυστραλία, με τη συμμετοχή 400 μελών των δυνάμεων τάξης. Κυβερνητικές πηγές συνέδεσαν την επιχείρηση με την πρόσφατη επίθεση ενόπλου σε ναό στο Σίδνεϊ, μετά την οποία αποδόθηκε στον θύτη «ακραία ιδεολογία υποκινούμενη από θρησκευτικά κίνητρα».

ΑΝΚΟΡΑΤΖ.-- Αεροσκάφος μεταφοράς φορτίου με διμελές πλήρωμα κατέπεσε χτες στον ποταμό Τανάνα της Αλάσκας, λιγότερο από 10 λεπτά μετά την απογείωσή του, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δύο επιβαίνοντες.

ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ.-- Η δημοτική αρχή της Βαλτιμόρης, στις ΗΠΑ, μήνυσε χτες τους διαχειριστές του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που χτύπησε και κατέστρεψε μια από τις κύριες γέφυρες της πόλης τον περασμένο μήνα, σκοτώνοντας έξι ανθρώπους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ