Πέμπτη 25 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Πιθανό το ενδεχόμενο παραίτησης άφησε ο Π. Σάντσεθ

Το ενδεχόμενο παραίτησής του μελετά ο σοσιαλδημοκράτης Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ μετά τις κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος της συζύγου του, Μπεγκόνια Γκόμεθ.

«Πρέπει να σταματήσω και να σκεφθώ για να αποφασίσω εάν θα πρέπει να ηγούμαι της κυβέρνησης ή εάν θα πρέπει να παραιτηθώ αυτής της τιμής», ανέφερε χτες βράδυ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ».

Νωρίτερα, δικαστήριο της Μαδρίτης ανακοίνωσε πως ξεκίνησε έρευνα για διαφθορά κατά της συζύγου του, Μπ. Γκόμεθ, μετά από αίτημα της ομάδας άσκησης πίεσης «Καθαρά Χέρια» (Manos Limpias) της οποίας ο επικεφαλής συνδέεται με την ακροδεξιά στην Ισπανία.

Προηγήθηκε δημοσίευμα της ψηφιακής εφημερίδας «El Confidencial», που ανέφερε πως οι δικαστικές αρχές ερευνούν τις σχέσεις της Γκόμεθ με αρκετές ιδιωτικές εταιρείες που πήραν από την κυβέρνηση κρατική χρηματοδότηση ή κέρδισαν συμβόλαια με το ισπανικό Δημόσιο. Η νέα αυτή περίπτωση στην Ισπανία της υποτίθεται «αριστερής» κυβέρνησης έρχεται να προστεθεί σε σκάνδαλο στην άλλη χώρα της Ιβηρικής, Πορτογαλία, όπου ο επίσης σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός Α. Κόστα αναγκάστηκε σε παραίτηση. Ο δήθεν «προοδευτισμός» είναι μέρος του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και η διαπλοκή με τα συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων είναι στο DNA του, με μόνιμα υποζύγια τα λαϊκά στρώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ