Πέμπτη 25 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
Διαδηλώσεις στα Κανάρια Νησιά κατά του μαζικού τουρισμού

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν τη Δευτέρα στην Τενερίφη κατά του μαζικού τουρισμού και της «ανάπτυξης» των επιχειρηματικών κερδών, που εξαθλιώνει και οδηγεί σε αδιέξοδο τους κατοίκους και τους εργαζόμενους στον κλάδο του Τουρισμού. Πορείες έγιναν και σε άλλα μέρη στα Κανάρια Νησιά, καθώς και σε μια σειρά πόλεις της ισπανικής ενδοχώρας.

Οι κάτοικοι απαιτούν από τις αρχές να προχωρήσουν σε περιορισμούς στις αφίξεις τουριστών, έτσι ώστε να ανακοπεί η ραγδαία άνοδος των βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων θερινών κατοικιών, καθώς επίσης να περιορίσουν τις αγορές ακινήτων από ξένους και την κατασκευή ξενοδοχείων, που αυξάνουν το κόστος στέγασης για τους κατοίκους και επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Ανθρωποι ζουν εδώ» και «Δεν θέλουμε να δούμε το νησί μας να πεθάνει», διαδηλωτές καλούσαν σε αλλαγές στην τουριστική βιομηχανία, που αντιπροσωπεύει το 35% του ΑΕΠ στα Κανάρια Νησιά. Το αρχιπέλαγος των 2,2 εκατ. κατοίκων επισκέφτηκαν σχεδόν 14 εκατ. τουρίστες το 2023, αύξηση 13% συγκριτικά με το 2022.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ