Τετάρτη 24 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου «Εις μνήμην - Νίκος Καραντηνός»

Σήμερα, Τετάρτη, παρουσιάζεται, στις 18.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ «Γ. Καράντζας» (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος) το βιβλίο της Εύας Νικολαΐδου «Εις μνήμην - Νίκος Καραντηνός», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή».

Την εκδήλωση διοργανώνει το Μορφωτικό Ιδρυμα της ΕΣΗΕΑ.

Θα μιλήσουν οι: Γιώργος Λεονταρίτης, δημοσιογράφος. Περικλής Κουρμούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και αρχισυντάκτης του «Ριζοσπάστη». Θεοχάρης Καραντηνός, δρ πολιτικός μηχανικός. Εύα Νικολαΐδου, δημοσιογράφος - συγγραφέας. Χαιρετισμό θα απευθύνει η Μαρία Αντωνιάδου, πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και του Μορφωτικού Ιδρύματος.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που μέσα από τον πρόλογο του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, διηγήσεις φίλων και συναδέλφων του που είχαν την τύχη και την τιμή να τον γνωρίσουν στον «Ριζοσπάστη», στους αγώνες των εργαζομένων του κλάδου, τις αναμνήσεις του γιου του, Θεοχάρη Καραντηνού, το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που συνοδεύει την έκδοση, αλλά και κάποια από τα χρονογραφήματα που έγραψε ο Ν. Καραντηνός στον «Ριζοσπάστη», συνδέοντας τους αγώνες του «τότε» με το «τώρα», ο αναγνώστης γίνεται κοινωνός της πολύτιμης πείρας ενός ανθρώπου που διακρινόταν για την πνευματική και ηθική κορμοστασιά του, τα ιδανικά και τις αξίες του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ