Τρίτη 16 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με μεγάλη επιτυχία το 2ο Σπουδαστικό Φεστιβάλ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην πλατεία Αριστοτέλους το 2ο Σπουδαστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης των ΔΙΕΚ και ΙΙΕΚ, μέσα από το οποίο στάλθηκε μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα των σπουδαστών για τα δικαιώματά τους, με επόμενο σταθμό την αυριανή μεγάλη πανεργατική απεργία.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν σχήματα hip hop, έντεχνης και pop μουσικής από σπουδαστές της πόλης. Λειτούργησαν δύο εκθέσεις από το τμήμα φωτογραφίας της Μοναστηρίου, καθώς και έκθεση του Συλλόγου Σπουδαστών ΔΙΕΚ με θέμα «Αλήθειες και ψέματα για την Ενιαία Επαγγελματική Κατάρτιση».

Εγινε παρέμβαση από την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της «Pfizer», Λίλη Μαραγκού, η οποία ανέδειξε ότι μόνο μέσα από τη διεκδίκηση και τον συλλογικό αγώνα κατάφεραν οι σπουδαστές να κερδίσουν το δίκαιο αίτημά τους για πληρωμή της πρακτικής άσκησης.

Μίλησε επίσης η Ζωή Παπασάβογλου, μέλος του Συλλόγου Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών, και κάλεσε τους σπουδαστές να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις τους, αντίθετα να συνεχίσουν τον αγώνα για σταθερή πληρωμή από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος του κατώτατου μισθού. Ακόμα, κάλεσε όλους τους σπουδαστές των ΙΙΕΚ να ψηφίσουν στις εκλογές του Συλλόγου που ξεκίνησαν χθες Δευτέρα, για να του δώσουν ακόμα περισσότερη δύναμη και να μπορεί να οργανωθεί η πάλη από καλύτερες θέσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ