Τετάρτη 10 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Το χαράτσι καταργήθηκε με τους αγώνες των Συλλόγων

Ανακοίνωση των εκλεγμένων με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» για την κατάργηση του αντιτίμου στις εστίες του ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Από κινητοποίηση για το ζήτημα της στέγασης των φοιτητών
Από κινητοποίηση για το ζήτημα της στέγασης των φοιτητών
«Με τους αγώνες μας μπαίνει τέλος στα χαράτσια στις εστίες μας! Συνεχίζουμε αποφασιστικά!», τονίζουν οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας» στους Συλλόγους Οικότροφων της χώρας. «Κατακτήσαμε το αυτονόητο... να μην πληρώνουμε στις εστίες! Μετά από πολύμηνες κινητοποιήσεις των Συλλόγων μας, καταφέραμε να καταργηθεί από τις εστίες που διαχειρίζεται οικονομικά το ΙΝΕΔΙΒΙΜ το απαράδεκτο χαράτσι που υπήρχε σε μία σειρά από εστίες σε όλη τη χώρα!». Οπως προβλέπει απόφαση που υπογράφει η πρόεδρος του ΔΣ του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, το χρηματικό αντίτιμο για τη διαμονή των φοιτητών στις φοιτητικές εστιών, των οποίων το Ιδρυμα ασκεί την οικονομική διαχείριση, καταργείται.

Οπως σημειώνουν οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ», «μόνο με τους αγώνες μας, τη δική μας δύναμη, οργανωμένοι στους Συλλόγους μας μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις για να σπουδάζουμε σήμερα χωρίς εμπόδια, για να παρθούν μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια που χτυπάει τις οικογένειές μας.

Ολοι μαζί βάζουμε φρένο στα σχέδιά τους, κόβουμε την όρεξη της κυβέρνησης, διάφορων εργολάβων και επιχειρηματικών ομίλων που μας θέλουν πελάτες μέσα στις ίδιες μας τις εστίες, που ετοιμάζουν ενοίκια σε εστίες με ΣΔΙΤ».

«Το χαράτσι καταργήθηκε με τους αγώνες μας!» τονίζουν οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ», θυμίζοντας τους αγώνες και τις συλλογικές διεκδικήσεις για τη φοιτητική μέριμνα: «Το προηγούμενο διάστημα οι Σύλλογοι Οικοτρόφων προχωρούσαμε σε κοινό βηματισμό, ανταλλάξαμε απόψεις και οργανώσαμε κοινό σχέδιο δράσης, καταλήξαμε σε διεκδικητικό πλαίσιο στην Πανελλαδική Συνάντηση Φοιτητικών Συλλόγων τον Δεκέμβρη στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Ολοι μαζί δράσαμε συντονισμένα, αντιπαλέψαμε την πολιτική που προχωρά βήμα το βήμα την εμπορευματοποίηση της φοιτητικής μέριμνας, που προχωρά σταθερά εδώ και δεκαετίες στην απαξίωση και υποχρηματοδότησή της, αφήνοντας μία σειρά από λειτουργίες της στα χέρια των εργολάβων που κοιτάνε μόνο την τσέπη τους!

Ολοι μαζί μια γροθιά με αγώνα και αλληλεγγύη θα τα καταφέρουμε! Κανένας εστιακός δεν είναι μόνος απέναντι στα προβλήματα.

Με τους φοιτητικούς μας συλλόγους διεκδικούμε όσα έχουμε ανάγκη: Δωρεάν στέγαση, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την αναβάθμιση αλλά και την ασφάλεια των υποδομών στις εστίες που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά στα Γιάννενα. Παλεύουμε για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, για μέτρα στήριξης απέναντι στην ακρίβεια.

Συνεχίζουμε! Στην οργάνωση η δύναμη - στον αγώνα η ελπίδα!», καταλήγουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ