Τετάρτη 20 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Σκοτώθηκε 18χρονος στη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης

Ο θάνατος ενός ακόμα ανθρώπου φέρνει στην επικαιρότητα τον ...υπέρμετρο ζήλο με τον οποίο οι δυνάμεις καταστολής (και) στη Γαλλία επιτελούν το έργο τους, στο όνομα της «τήρησης» και «αποκατάστασης της τάξης».

Την περασμένη βδομάδα, ο 18χρονος Ουανίς έχασε τη ζωή του, στη διάρκεια καταδίωξής του από την αστυνομία, αφού νωρίτερα δεν είχε συνεργαστεί όπως οι αρχές του ζήτησαν για να γίνει έλεγχος. Το περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη 13 Μάρτη, γύρω στις 8.30 μ.μ., στην περιοχή Ομπερβιγέρ, στο προάστιο Σεν Ντενί του Παρισιού, όταν ο νεαρός συνέχισε να οδηγεί το σκούτερ του, αφού αστυνομικοί του ζήτησαν να σταματήσει για τροχαίο έλεγχο. Κλήθηκαν ενισχύσεις και όχημα προσπαθώντας να του «κλείσει» τον δρόμο μπήκε αντίθετα στο ρεύμα, με αποτέλεσμα το δίκυκλο να «καρφωθεί» πάνω του.

Η οικογένεια του Ουανίς υπέβαλε μήνυση για «βία εκ προθέσεως, που οδήγησε σε θάνατο χωρίς πρόθεση και επιδεινούμενη εκ προθέσεως βία».

Την Κυριακή, στην περιοχή έγινε διαμαρτυρία, έξω από το αστυνομικό τμήμα που ερευνά την υπόθεση, με τις αρχές να επιμένουν ότι επρόκειτο για «τυχαίο» θάνατο μετά από τροχαίο.

Αύριο, Πέμπτη, η οικογένεια του 18χρονου καλεί σε «σιωπηλή διαμαρτυρία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ