Τετάρτη 6 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
Διήμερο δράσης για τη μονιμοποίηση

Κινητοποίηση την Πέμπτη 21 Μάρτη στο υπουργείο Υγείας

Κάλεσμα συμμετοχής στο διήμερο δράσης στις 20 και 21 Μάρτη σε όλα τα νοσοκομεία και στην κινητοποίηση των συμβασιούχων στο υπουργείο Υγείας στις 21 Μάρτη στις 4 μ.μ. απευθύνει η Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων, υλοποιώντας τις αποφάσεις που πάρθηκαν στην τελευταία συνεδρίασή της.

«Ολοι μας ξέρουμε πως τα νοσοκομεία "στέκονται όρθια" με την αδιάκοπη συνδρομή εργαζομένων με "ελαστικές" σχέσεις εργασίας, συμβασιούχους επικουρικούς, ΔΥΠΑ - ΟΑΕΔ, ΣΟΧ, εργολαβικούς. Είμαστε εμείς που τόσα χρόνια βάλαμε πλάτη μαζί με τους μόνιμους εργαζόμενους στο να λειτουργούν τα νοσοκομεία ή άλλες υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας καλύπτοντας πραγματικά διαρκείς και κρίσιμες ανάγκες για τη λειτουργία τους.

Αντί να στελεχώσουν επαρκώς το δημόσιο σύστημα Υγείας ταΐζουν εργολάβους με "ζεστό" χρήμα και μετατρέπουν τα νοσοκομεία σε business λέγοντάς μας ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης σε χιλιάδες εργαζόμενους, ανασφάλεια και συνθήκες γαλέρας στο εργασιακό περιβάλλον, συρρικνώνουν τους μισθούς και τα δικαιώματά μας, διαιωνίζουν την έλλειψη προσωπικού πάντα σε βάρος της δημόσιας Υγείας και των αποδεκτών της που στην τελική ανάλυση είμαστε εμείς οι ίδιοι και οι οικογένειές μας», σημειώνει στο κάλεσμά της. Απαιτεί «να δοθεί ένα τέρμα σε αυτήν την ομηρία και τον εμπαιγμό χιλιάδων συμβασιούχων, που κάθε τόσο ζούμε με το άγχος του αν και για πόσο θα έχουμε δουλειά και αυτό το άγχος να προστίθεται στην καθημερινή αγωνία μας για το αν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με τους λογαριασμούς κι αν θα μετράμε τα φραγκοδίφραγκα για να καλύψουμε τα στοιχειώδη που απαιτούνται για την επιβίωση των οικογενειών μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ