Σάββατο 27 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ο Χρυσός των Μακεδόνων»

Ενας νέος εκπαιδευτικός θεσμός της ΙΣΤ` Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη, με τίτλο «Ο Χρυσός των Μακεδόνων». Το πρόγραμμα είναι στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλης, σε μορφή δανειστικού φακέλου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Σχεδιάστηκε με αφορμή την ομώνυμη έκθεση που λειτουργεί στις αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης και αναφέρεται στη χρήση και την τεχνολογία του χρυσού στον αρχαίο κόσμο, με πλαίσιο αναφοράς την αρχαία Μακεδονία.

Στόχος του είναι να βοηθήσει τους μαθητές να γνωρίσουν σημαντικές εφαρμογές του χρυσού, να εξοικειωθούν με την τεχνολογία του, να προσεγγίσουν την ιστορική γνώση μέσα από το παιχνίδι, τη ζωγραφική και τις κατασκευές.

Για το δανεισμό του φακέλου και για πληροφορίες, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να απευθύνονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στα τηλέφωνα: 0310830538, 0310836973 και 0310831037 (εσ. 247).

Καλό το πρόγραμμα, αλλά θα ήταν ακόμη καλύτερα, αν η κυβέρνηση απαγόρευε, παράλληλα, στις ξένες πολυεθνικές να θησαυρίζουν σήμερα με το χρυσό των σύγχρονων Μακεδόνων, ρυπαίνοντάς τους κι από πάνω.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ