Τρίτη 27 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΑΓΡΟΤΕΣ 2024
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Νέες μαζικές κινητοποιήσεις στις πόλεις για τα δίκαια αιτήματα των αγροτών

Πολύμορφη δράση και χτες με τρακτέρ, ενώ ήταν σε εξέλιξη η σύνοδος των υπουργών Γεωργίας στις Βρυξέλλες

Απέκλεισαν το Τελωνείο της Λάρισας
Απέκλεισαν το Τελωνείο της Λάρισας
Με νέες κινητοποιήσεις συνέχισαν και χτες τον δίκαιο αγώνα τους οι βιοπαλαιστές αγρότες τόσο στη Θεσσαλία όσο και στην υπόλοιπη χώρα (βλ. και σελ. 12), την ίδια στιγμή που οι συνάδελφοί τους διαδήλωναν στις Βρυξέλλες, όπου ήταν σε εξέλιξη η σύνοδος των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ και των κυβερνήσεων, που τσακίζουν το εισόδημά τους.

Με ενθουσιασμό οι αγρότες στην Καρδίτσα

Στο πλαίσιο αυτό, υπό βροχή και με τσουχτερό κρύο τα τρακτέρ ξεκίνησαν από τον κόμβο του Ε65 και με πορεία έφτασαν στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας για να γίνουν ξανά δεκτοί με χειροκροτήματα και ενθουσιασμό.

Εκεί τους υποδέχθηκαν εργατικά σωματεία, με τα οποία οι αγρότες έχουν αποφασίσει να συναντηθούν αγωνιστικά και στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση.

«Η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ έχει στόχο να μας ξεκληρίσει, μας μειώνει το εισόδημα, δεν πρέπει να εφαρμοστεί», τόνισε στην ομιλία του ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλογών Καρδίτσας, αναφερόμενος στη συνεδρίαση του συμβουλίου υπουργών Γεωργίας, χτες, Δευτέρα, στις Βρυξέλλες και στις νέες αγροτικές κινητοποιήσεις που έγιναν στο Βέλγιο.

«Την Τετάρτη θα είμαστε πάλι εδώ στην απεργιακή συγκέντρωση, μαζί με τους εργαζόμενους σε αυτόν τον κοινό αγώνα που δίνουμε για μια κοινωνία που θα έχει στο κέντρο τις ανάγκες του λαού και όχι τα κέρδη των ομίλων», πρόσθεσε, θυμίζοντας το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα. «Επιστρέφουμε από τα μπλόκα με το κεφάλι ψηλά, συνεχίζουμε τον αγώνα με όλες τις μορφές», τόνισε.

ΤΡΙΚΑΛΑ

Eurokinissi

ΤΡΙΚΑΛΑ
Σημειώνεται ότι οι αγρότες της Θεσσαλίας ετοιμάζονται με νέες μορφές να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενόψει και της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην περιοχή, στις 11 Μάρτη.

Σήμερα, Τρίτη, το πρωί, με κόρνες και τους φάρους αναμμένους και με ψηλά το κεφάλι θα πάρουν τα τρακτέρ από τον κόμβο Ε65, ενώ σε χωριά, όπως στον Παλαμά, έχουν αποφασίσει να τα παρατάξουν στην είσοδο μέχρι και τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Απέκλεισαν το Τελωνείο Λάρισας

Δίνοντας συνέχεια στον δίκαιο αγώνα επιβίωσης, οι αγρότες από το μπλόκο Πλατυκάμπου προχώρησαν χτες το πρωί σε 3ωρο αποκλεισμό του Τελωνείου Λάρισας με 15 τρακτέρ.

«Κλείνουμε συμβολικά το τελωνείο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ελληνοποιήσεις που καλά κρατούν. Καλούμε την κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματα», δήλωσε ο Γιάννης Κουκούτσης, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής του Μπλόκου.

Τον αγώνα των αγροτών μάλιστα στηρίζουν και οι τελωνειακοί. Οπως επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων, Ευθύμιος Μηλιώνης, «είμαστε στο πλευρό τους. Καλούμε την κυβέρνηση να δώσει άμεσες λύσεις στα καυτά προβλήματα των αγροτών μας».

Μετά τον αποκλεισμό του τελωνείου τα τρακτέρ κινήθηκαν προς την κεντρική πλατεία Λάρισας, όπου θα παραμείνουν και σήμερα. Παράλληλα ορισμένα από αυτά θα συμμετάσχουν στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση.

Και στα Τρίκαλα με τα τρακτέρ τους

Με τα τρακτέρ μέσα στην Καρδίτσα
Με τα τρακτέρ μέσα στην Καρδίτσα
Δυναμική κινητοποίηση με τρακτέρ πραγματοποίησαν οι αγρότες στα Τρίκαλα χτες το απόγευμα, πραγματοποιώντας για μια ακόμα φορά μαζική είσοδο στο κέντρο της πόλης.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι εργατοϋπαλληλικών σωματείων, που μετέφεραν τη συμπαράστασή τους, ενώ μοίρασαν το κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση, με τους αγρότες να εκφράζουν τη διάθεσή τους να ταρακουνήσουν την πόλη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ