Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δυναμική συγκέντρωση και πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο και τον αυταρχισμό

Κινητοποιήσεις χτες και σε άλλες πόλεις στη βόρεια Ελλάδα

Από την παρέμβαση του φοιτητικού συλλόγου ΠΤΔΕ στην Αλεξανδρούπολη
Από την παρέμβαση του φοιτητικού συλλόγου ΠΤΔΕ στην Αλεξανδρούπολη
Μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη ενάντια στο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, διδάσκοντες και εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια της πόλης συμμετείχαν δυναμικά στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην Καμάρα, κόντρα στο κλίμα αυταρχισμού και τρομοκρατίας που επιχείρησαν να επιβάλουν στις αρχές της βδομάδας η κυβέρνηση και οι πρυτανικές αρχές, με τη νέα εισβολή των ΜΑΤ στη Νομική του ΑΠΘ.

Τον αγωνιστικό τόνο έδωσαν οι φοιτητές, που συμμετείχαν με τα πανό των φοιτητικών τους συλλόγων από το ΑΠΘ και το ΠΑΜΑΚ, με συνθήματα όπως «Αιτία πολέμου για τους φοιτητές, εμείς θα αγωνιστούμε για δωρεάν σπουδές». Παράλληλα, διατράνωσαν με συνθήματα ότι δεν θα επιτρέψουν να ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη. Ακόμα, όταν η πορεία πέρασε έξω από το προξενείο των ΗΠΑ, ακούστηκαν δυνατά συνθήματα καταγγελίας της σφαγής του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ εις βάρος του παλαιστινιακού λαού, αλλά και της συμμετοχής της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις με συνθήματα όπως «Ουτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» και «Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών».

Η πορεία κινήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και αφού πέρασε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης κατέληξε στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ, για να πραγματοποιηθεί συντονιστικό των φοιτητικών συλλόγων, προκειμένου να συζητηθούν τα επόμενα βήματα συνέχισης του αγώνα για αναβαθμισμένες, δημόσιες και δωρεάν σπουδές ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης να μετατρέψει σε πελάτες τους φοιτητές για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις φοιτητικών συλλόγων πραγματοποιήθηκαν και στο ΔΠΘ, σε Ξάνθη και Κομοτηνή. Στην Αλεξανδρούπολη, με πρωτοβουλία του φοιτητικού συλλόγου ΠΤΔΕ «Δημήτρης Γληνός» έγινε εικαστική παρέμβαση στη λέσχη και εξόρμηση, ενώ στην Κοζάνη οι φοιτητικοί σύλλογοι προχώρησαν σε κινητοποίηση στο κτίριο της ΖΕΠ, όπου κατέθεσαν στον πρύτανη του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας τις υπογραφές εκατοντάδων φοιτητών του Ιδρύματος ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε και στη Φλώρινα, από τους φοιτητικούς συλλόγους Νηπιαγωγών, Παιδαγωγικού και Ψυχολογίας του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας.




Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ