Σάββατο 24 Φλεβάρη 2024 - Κυριακή 25 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΛΕΓΑΚΗ
ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΛΕΓΑΚΗ
ΦΩΤΟ 4

Στη μνήμη της αγαπημένης μου γυναίκας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗΣ, του αγαπημένου μου γιου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΦΩΤΗ, του αγαπημένου μου αδερφού ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΒΑΣΙΛΗ και της γυναίκας του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ (Σίσσυ), προσφέρω στο κόμμα μας, το ΚΚΕ, το ποσό των 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης.

Δημήτρης Κωνσταντινίδης

***

Τον Αύγουστο του 2023, μια ομάδα συντρόφων και οπαδών επισκεφθήκαμε την Τασκένδη, πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, για λόγους ιστορικούς. Επισκεφθήκαμε τις πολιτείες 3η, 6η, 7η, 10η των Ελλήνων πολιτικών προσφύγων, καθώς επίσης και τη 14η πολιτεία, η οποία βρίσκεται στην πόλη Τσιρτσίκ. Συναντήσαμε τους ελάχιστους, δεύτερης και τρίτης γενιάς απογόνους των μαχητών του ΔΣΕ, που εγκαταστάθηκαν στο Ουζμπεκιστάν το 1949. Συγκινηθήκαμε από τη φιλοξενία αυτών των ανθρώπων. Επισκεφθήκαμε το μεγάλο σοβιετικό νεκροταφείο όπου είναι θαμμένοι εκατοντάδες πολιτικοί πρόσφυγες και μέλη των οικογενειών τους και είδαμε πάνω στις ταφόπλακες των νεκρών μας συντρόφων, τα ονόματά τους, την καταγωγή τους από την Ελλάδα και τη δήλωσή τους ότι ήταν Ελληνες αντάρτες κομμουνιστές. Νιώσαμε μέσα μας τη δύναμη και την πίστη των Ελλήνων κομμουνιστών που 4.300 χλμ. μακριά από την πατρίδα, κράτησαν για δεκαετίες ολόκληρες ψηλά την κόκκινη σημαία του Κόμματος, παλεύοντας από την πολιτική προσφυγιά για τα δίκια του ελληνικού λαού.

Στη μνήμη όλων των πολιτικών προσφύγων που «έφυγαν» από τη ζωή χωρίς να προλάβουν να επαναπατριστούν, προσφέρουμε ο σ. Τεπερίδης Πέτρος 60 ευρώ, ο σ. Χολερίδης Ιωάννης 60 ευρώ, η οπαδός Α. Δ. 20 ευρώ και η οπαδός Λ. Α. 10 ευρώ μέσω της ΤΟ Ροδόπης του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (φωτ.), παιδί λαϊκής αγροτικής οικογένειας, με καταγωγή από το Μαυρονέρι Κιλκίς, έχασε σε ηλικία 4 ετών τον πατέρα του, ΚΥΡΙΑΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ, τον οποίο σκότωσαν την περίοδο της Κατοχής οι συνεργάτες των Γερμανών. Από νέος, παρά τη φτώχεια και τις στερήσεις, κατάφερνε να ονειρεύεται και να αγωνίζεται για έναν κόσμο καλύτερο και δίκαιο. Αυτές του οι ιδέες συναντήθηκαν, στην πορεία της ζωής του, με τις ιδέες του ΚΚΕ για τον κόσμο του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Μέχρι το τέλος της ζωής του πάλεψε πλάι στο Κόμμα του για την πραγματοποίηση αυτού του σκοπού, με ανιδιοτέλεια και με όλη του την καρδιά.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΒΡΙΚΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΒΡΙΚΙΔΗΣ
Στη μνήμη του και στη μνήμη του πατέρα του, η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ το ποσό των 200 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΓΙΑΝΝΗ ΝΟΤΑΚΗ δίνουμε 100 ευρώ στο Κόμμα μέσω της ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Δυτικής Θεσσαλονίκης. Σε θυμόμαστε και σε αγαπάμε πάντα.

Τα παιδιά σου Κατερίνα και Δημήτρης και η σύζυγός σου Μάρω

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΔΗΜΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, πρώην εργάτριες της «Sex Form» και συντρόφισσες από την ΚΟΒ Καματερού προσφέρουμε το ποσό των 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ο Δήμος, πρωτοπόρος και αταλάντευτος κομμουνιστής και για χρόνια πρόεδρος της ομοσπονδίας μας, αγωνίστηκε και καθοδήγησε τις εργάτριες στον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά τους, με ήθος και αξιοπρέπεια. Δεν θα ξεχάσουμε τους πολύχρονους αγώνες, έξω και μέσα στο εργοστάσιο, τα ξενύχτια τους μήνες της επίσχεσης, να μας εμψυχώνει να συνεχίσουμε τον αγώνα, αλλά και τα γλέντια, πάντα ακούραστος μπροστά σε όλες τις μάχες. Σύντροφε, για μας θα είσαι πάντα ΠΑΡΩΝ! Θα σε θυμόμαστε για πάντα.

  • Ανώνυμος κλωστοϋφαντουργός από τη Νάουσα, προσφέρει στη μνήμη του συντρόφου ΔΗΜΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, μέσω της ΚΟΒ Νάουσας για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, 50 ευρώ. Γιατί τέτοιους αγωνιστές μόνο το κόμμα της εργατικής τάξης βγάζει, το ΚΚΕ.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο σ. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΣΙΩΤΗΣ. Στη μνήμη του σύντροφοι και φίλοι προσφέρουν στο ΚΚΕ, που ήταν μέλος του μέχρι το τέλος της ζωής του, το ποσόν των 30 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Λόφου Αξιωματικών Περιστερίου.

***

ΦΩΤΟ

Σαράντα χρόνια χωρίς την αγαπημένη μας συντρόφισσα ΑΝΔΡΙΑΝΝΑ ΛΕΓΑΚΗ. Ολα τα χρόνια της κομματικής σου ζωής στάθηκες όρθια, δίνοντας μάχη για να αντιμετωπίσεις τα σοβαρά προβλήματα που έπλητταν την υγεία σου. Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες σου κατόρθωνες να πορεύεσαι μαχητικά στους κοινωνικούς αγώνες δίνοντας τον καλύτερό σου εαυτό. Ο άντρας σου, τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου προσφέρουμε 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ρέντη στη μνήμη σου.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΗΛΙΑ ΜΠΛΕΤΑ... Οσα χρόνια κι αν περάσουν, εμείς θα είμαστε εδώ, να θυμόμαστε την παρουσία σου, τον ξεχωριστό σου χαρακτήρα, το κομματικό σου ήθος. Θα είμαστε εδώ συνεχιστές του αγώνα σου. Για να ξημερώσει μια άλλη, νέα κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Θα είμαστε εδώ, στο Κόμμα σου, που είναι και δικό μας Κόμμα. Στα δικά σου βήματα, μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, με τους συντρόφους μας, για να μπορέσει επιτέλους και η δική μας τάξη ν' ανασάνει. Στη μνήμη σου προσφέρουμε για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ 250 ευρώ.

Η σύζυγός σου Αφροδίτη, η κόρη σου Ελένη και η «αδερφή» σου, όπως έλεγες, Μαρία

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΒΟΡΩΝΟΥ, που παρέμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του σταθερός στις αξίες και τα ιδανικά του ΚΚΕ, προσφέρουμε για τη στήριξη της Οικονομικής Εξόρμησης το ποσό των 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Χολαργού Παπάγου.

Η οικογένειά του

ΖΗΣΗΣ ΖΩΚΑΣ
ΖΗΣΗΣ ΖΩΚΑΣ
***

ΦΩΤΟ

Στις 31 Ιούλη 2022 «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος ΜΗΤΣΟΣ ΠΗΛΙΧΟΣ (Πύργιος), σε ηλικία 83 ετών, έχοντας ταχθεί σταθερά και αταλάντευτα στη δουλειά του Κόμματος μέχρι το τέλος. Οργανώθηκε το 1975. Πρωτοστάτησε μαζί με άλλους συντρόφους στη δημιουργία της Οργάνωσης Βάσης της ΚΝΕ στο Αλιβέρι. Το 1976 πέρασε στη δουλειά του Κόμματος και συνέβαλε στη δημιουργία της ΚΟΒ Γαβαλά. Βοήθησε επίσης στην οργάνωση πολλών νέων μελών στο Κόμμα και στην ΚΝΕ, και στη δημιουργία Οργανώσεων του Κόμματος στην περιοχή του Αλιβερίου. Ακόμα, είχε την ευθύνη της καθοδήγησης των Οργανώσεων της ΚΝΕ στη Νότια Εύβοια, ενώ είχε και συμβολή στη δημιουργία του Σωματείου Οικοδόμων Αλιβερίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαβαλά, το 1977. Το 1980 μετακόμισε στη Χαλκίδα, όπου αναδείχθηκε μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας και Γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Χαλκίδας την περίοδο 1980 - 1984, και μετέπειτα μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας. Διετέλεσε για χρόνια πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Χαλκίδας και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας. Κατά την κρίση έμεινε σταθερός, συμβάλλοντας στην ανασυγκρότηση των Οργανώσεων του Κόμματος στην περιοχή της Χαλκίδας. Γυρίζοντας στον Γαβαλά με τη συνταξιοδότησή του, συνέβαλε αποφασιστικά στο προχώρημα της δράσης των Οργανώσεων της περιοχής. Μέχρι το τέλος της ζωής του έμεινε μέλος του Κόμματος, συμμετέχοντας μέχρι πρόσφατα στη δράση της Κομματικής Οργάνωσης Αλιβερίου.

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου, στηρίγματός μου στη ζωή και στον αγώνα, προσφέρει ένας καλός μας φίλος, μέσω της ΚΟ Οργάνωσης Αλιβερίου, για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματός μας, το ποσό των 500 ευρώ.

Παρασκευή Πηλιχού

***

ΦΩΤΟ 2

ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΑ - ΓΑΒΡΙΚΙΔΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΑ - ΓΑΒΡΙΚΙΔΟΥ
Συμπληρώνονται φέτος 9 χρόνια από τον θάνατο της ΕΛΕΝΗΣ ΓΑΒΡΙΚΙΔΟΥ - ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΑ, μαχήτριας του ΔΣΕ. Πιάστηκε 17 χρόνων με το οπλοπολυβόλο στα χέρια, όταν τελείωσαν οι σφαίρες. Οδηγήθηκε στις φυλακές της Λάρισας. Εκεί δικάστηκε σε θάνατο και ακολούθησαν οι φυλακές Καλλιθέας, Κηφισιάς και Αβέρωφ. Εκεί έγινε μέλος του ΚΚΕ και έμεινε πιστή μέχρι το τέλος της ζωής της. Συμπληρώνονται επίσης 13 χρόνια από τον θάνατο του αδελφού της ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΒΡΙΚΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη τους προσφέρουμε στο Κόμμα μας 200 ευρώ μέσω ΚΟΒ Φρυγίας Βύρωνα.

Οικογένεια Γαβρικίδη

***

ΦΩΤΟ

Στις 7/3/2018 «έφυγε» από τη ζωή ο σ. ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΕΛΟΥΔΗΣ. Ζούσε στον Ν. Πύργο της Εύβοιας, με προσφυγική καταγωγή. Είχε βαθιά εμπιστοσύνη στο κόμμα του, το ΚΚΕ, στην Ιστορία του και την πολιτική του και δεν έλλειψε από κανέναν αγώνα. Μεγάλη η προσφορά του στο αγροτικό κίνημα της περιοχής αλλά και στην Τοπική Διοίκηση, ως πρόεδρος της κοινότητας Ν. Πύργου.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Σταυρούλα και τα παιδιά του προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ιστιαίας.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη της ΝΟΥΛΗΣ και του ΖΗΣΗ ΖΩΚΑ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, ανταρτών του ΕΛΑΣ και μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 500 ευρώ.

Ο Ζήσης Ζώκας βγήκε αντάρτης το 1942, αρχικά στο Μηχανικό των Τεμπών και μετά τη Σχολή Αξιωματικών της Ρεντίνας έφτασε στον βαθμό του Ανθυπολοχαγού στην 1η Μεραρχία Θεσσαλίας του ΕΛΑΣ. Το 1946 κατατάχτηκε στον ΔΣΕ και έφτασε στο βαθμό του Πολιτικού Επιτρόπου της Σχολής Αξιωματικών του Γενικού Αρχηγείου. Η Νούλη Ζώκα υπήρξε από τα δεκαπέντε της ανταρτοΕΠΟΝίτισσα στον ΕΛΑΣ και αργότερα στον ΔΣΕ έφτασε στον βαθμό του Πολιτικού Επιτρόπου Λόχου της Σχολής Αξιωματικών του Γενικού Αρχηγείου. Εδειξαν απαράμιλλο ηρωισμό και ήταν πάντα παράδειγμα στις μάχες και στον αγώνα, αλλά και αργότερα στην πολιτική προσφυγιά και τον πολυπόθητο επαναπατρισμό τους στην Ελλάδα. Και οι δύο τους ήταν μέλη του ΚΚΕ για πάνω από 70 χρόνια κι έμειναν πιστοί μέχρι την τελευταία τους στιγμή στα κομμουνιστικά ιδανικά και την κομμουνιστική κοσμοθεωρία.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Τα παιδιά τους Νίκος - Δέσποινα, τα εγγόνια τους Ζήσης, Ανδρόνικος, Φίλιππος

***

ΦΩΤΟ

Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ γεννήθηκε το 1936 κι «έφυγε» από τη ζωή στις πρώτες μέρες του Γενάρη του 2023, στα 86 του χρόνια.

Η οικογένειά του πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και τους λαϊκούς αγώνες. Η μεγάλη του αδελφή, Αννα, ήταν οργανωμένη και συνελήφθη για τη δράση της στη Θεσσαλονίκη. Δεν κατέδωσε τους συντρόφους της και για τη στάση της καταδικάστηκε και κρατήθηκε στις γυναικείες φυλακές Αβέρωφ για περίπου 12 χρόνια. Μετά την απελευθέρωσή της βρέθηκε πολιτική πρόσφυγας στην Πολωνία, απ' όπου επαναπατρίστηκε μετά την μεταπολίτευση.

Ο Λευτέρης σπούδασε οικονομικά κι εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα. Η χούντα των συνταγματαρχών τον εξανάγκασε να αποχωρήσει από τη δουλειά του. Δικαιώθηκε και επανήλθε μετά από 21 χρόνια, μετά από μακροχρόνια διεκδίκηση, αγωνιζόμενος, χωρίς να συμβιβαστεί, έτσι όπως ήταν σε όλη του τη ζωή. Μέχρι το τέλος παρέμεινε πιστός στα ιδανικά του κομμουνισμού, στενός οπαδός του ΚΚΕ, το οποίο ενίσχυε όπως μπορούσε με τη στάση του.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω της ΚΟΒ Χαριλάου, το ποσό των 100 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΜΠΑΜΠΑΡΑΤΣΑ η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια προσφέρουν 500 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματος μέσω της ΚΟΒ Πυλαίας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΣΙΣΣΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΣΙΣΣΗ
***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 11 χρόνια από τότε που «έφυγε» ο αγαπημένος μας παππούς ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ. Εχοντας ζήσει μια ζωή ηρωική, δοσμένη στα πιο όμορφα και μεγάλα ιδανικά, υπήρξε πρότυπο αγνού, δίκαιου ανθρώπου, με όλα τα χαρακτηριστικά ενός επαναστάτη, σωστού κομμουνιστή. Εντάχθηκε στις γραμμές του ΕΛΑΣ το 1944 και στο ΚΚΕ και στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας το 1946. Από το 1949 έζησε στη ΛΔ της Βουλγαρίας, όπου και γνώρισε τη συντρόφισσά του στον αγώνα και στη ζωή, Ευαγγελία. Επαναπατρίστηκε το 1982. Δούλεψε δραστήρια στην Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, στην ΠΕΑΕΑ και την ΠΕΕΠΠ. Με τη στάση του στα σχεδόν 70 χρόνια της κομματικής του ζωής ήταν πάντοτε παράδειγμα μαχητή και σεμνού συντρόφου που όλη του τη ζωή την αφιέρωσε στον αγώνα για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Δίνοντας την υπόσχεση ότι συνεχίζουμε στα χνάρια του πάντοτε μέχρι τη νίκη, τα εγγόνια του, Κυριάκος Παρθενιάδης και Καλλιόπη Σωτηροπούλου, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 150 ευρώ μέσω ΤΟ Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας.

***

ΦΩΤΟ

Ο σύντροφος ΑΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή στα 66 του χρόνια. Από τα νεανικά του χρόνια είχε βαθιά εμποτισμένες μέσα του τις σοσιαλιστικές ιδέες και πάλευε για μια καλύτερη και πιο δίκαιη κοινωνία, όπου δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτή του η στάση ζωής συνεχίστηκε και όταν υπηρέτησε τις Ενοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας. Ηταν ένας πατριώτης και δημοκράτης αξιωματικός, αντιπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού ε.α.

Πριν από 2 χρόνια περίπου μου είχε εκφράσει την επιθυμία να τον φέρω σε επαφή με το ΚΚΕ γιατί ήθελε «να έχει την τιμή να οργανωθεί στο τιμημένο ΚΚΕ, το μόνο αληθινά πατριωτικό κόμμα στην Ελλάδα», το κόμμα που ενσάρκωνε στην εκατοντάχρονη Ιστορία του όλα αυτά τα πανανθρώπινα ιδανικά με τα οποία είχε γαλουχηθεί και πορευτεί στη ζωή του.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
Η επιθυμία του πραγματοποιήθηκε και ο σύντροφος Αρης έγινε μέλος του ΚΚΕ, του τιμημένου ΚΚΕ, του κόμματος που η Ιστορία του, όπως έλεγε ο ίδιος, έχει βαφτεί με το αίμα των χιλιάδων μελών του, που θυσίασαν τα νιάτα τους αγωνιζόμενοι για μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία, για μια πατρίδα που ο Λαός θα είναι αφέντης στον τόπο του.

Σύντροφέ μου Ψυχή Βαθιά...

Στη μνήμη του προσφέρω μέσω της ΚΟ Κέρκυρας στο ΚΚΕ το ποσό των 100 ευρώ.

Αλέξανδρος Σ. Παπαδάτος

***

Η ΚΟΒ Ραχών - Αγ. Πολυκάρπου Ικαρίας του ΚΚΕ αφιερώνει τα δύο τελευταία «κλεισίματα» της πρόσφατης επιτυχημένης Οικονομικής Εξόρμησης, συνολικού ποσού 802 ευρώ, στη μνήμη των συντρόφων ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΙΜΑΛΗ και ΓΙΑΝΝΗ ΜΕΛΗ, που ως το τέλος της ζωής τους έμειναν ταγμένοι στις αρχές και τα ιδανικά του Κόμματός μας.


ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ

ΝΟΥΛΗ ΖΩΚΑ
ΝΟΥΛΗ ΖΩΚΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΟΤΑΚΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΟΤΑΚΗΣ

ΜΠΛΕΤΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΜΠΛΕΤΑΣ ΗΛΙΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΒΟΡΩΝΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΒΟΡΩΝΟΣ

ΜΗΤΣΟΣ ΠΗΛΙΧΟΣ
ΜΗΤΣΟΣ ΠΗΛΙΧΟΣ

ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΕΛΟΥΔΗΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΕΛΟΥΔΗΣ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΣΙΩΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΣΙΩΤΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

ΦΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΦΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΜΠΑΜΠΑΡΑΤΣΑΣ
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΜΠΑΜΠΑΡΑΤΣΑΣ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ (ΑΡΗΣ) ΒΛΑΧΟΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ (ΑΡΗΣ) ΒΛΑΧΟΣ

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ