Παρασκευή 26 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Απέργησαν στο Μουσείο Μπενάκη

Καθολική ήταν η συμμετοχή στη χτεσινή 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο Μουσείο Μπενάκη. Με πανό, πλακάτ και μοίρασμα προκηρύξεων στους περαστικούς, οι εργαζόμενοι στο μουσείο διαδήλωσαν το αίτημά τους για αύξηση των «γελοίων» μισθών τους, τουλάχιστον στο επίπεδο των συναδέλφων τους στο ΥΠΠΟ.

«Το προσωπικό ζητάει αναβάθμιση των μισθών, ανάλογη με αυτήν που εξασφάλισαν οι υπάλληλοι του ΥΠΠΟ για το 2001 και που υποσχέθηκε η κυβέρνηση για το 2002», είπε στο «Ρ» η αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων, Μαρία Διαμάντη. «Από τον Οκτώβριο του 2001, ζητήσαμε από τη διοικητική επιτροπή του μουσείου αυτήν την αναβάθμιση. Η απάντηση που λάβαμε είναι ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα για να την εξασφαλίσουν, διότι αυτό εξαρτάται από την κρατική επιχορήγηση του ΥΠΠΟ. Θεωρούμε ότι οι μισθοί μας δεν είναι ανάλογοι του καθημερινού φόρτου εργασίας που αναλαμβάνουμε να εκπληρώσουμε. Διότι το μουσείο Μπενάκη είναι, ίσως, το δυναμικότερο μη κρατικό μουσείο της χώρας».

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων ενημέρωσε γραπτώς και τα κόμματα της Βουλής. Πάντως, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο, ο υπουργός Πολιτισμού, που τυχαία πέρασε με αυτοκίνητο την ώρα της συγκέντρωσης, δεν άνοιξε το τζάμι να πάρει την ανακοίνωσή τους (!), η οποία δόθηκε στη συνοδεία του...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ