Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EUROBASKET 2025 - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ
Μετράει αντίστροφα η Εθνική

Στους ρυθμούς των πρώτων αγώνων με Τσεχία και Ολλανδία κινείται το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα

Eurokinissi Sports

Στην τελική ευθεία για την έναρξη των υποχρεώσεών της στα προκριματικά του Eurobasket 2025 έχει μπει η Εθνική ομάδα, που συμμετέχει στον 6ο προκριματικό όμιλο μαζί με Τσεχία, Βρετανία και Ολλανδία. Στο πλαίσιο του λεγόμενου πρώτου «παραθύρου» της FIBA, το διάστημα 23 - 27 Φλεβάρη, η Εθνική αντιμετωπίζει αρχικά την Τσεχία εντός έδρας για την 1η αγωνιστική (23/2), ενώ ακολουθεί η εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ολλανδία για τη 2η αγωνιστική (26/2).

Ενόψει των δύο αγώνων η αποστολή της Εθνικής έχει ξεκινήσει αυτές τις μέρες την προετοιμασία της, υπό τις οδηγίες του Βασίλη Σπανούλη. Στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός ξεκαθάρισε ότι όσο είναι εκείνος στο «τιμόνι» η πόρτα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι ανοιχτή για όλους, ενώ συμπλήρωσε πως η Εθνική είναι πάνω από πρόσωπα και όσοι θα κληθούν να αγωνιστούν θα πρέπει να δίνουν το καλύτερο εαυτό τους. Για τα προσεχή αγωνιστικά ο Β. Σπανούλης επεσήμανε ότι ζητούμενο είναι να βρεθεί η χημεία μεταξύ των παικτών στην ομάδα, καθώς και να διατηρείται αυτή σε κάθε αγώνα που θα κληθεί να δώσει η Εθνική. Χαρακτήρισε δε σημαντικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά στους αγώνες των «παραθύρων» θα δώσουν το παρών παίκτες των ομάδων της Euroleague (κατόπιν συμφωνίας με τη FIBA), κάτι που όπως εκτίμησε θα ανεβάσει την ποιότητα των αγώνων, παράλληλα όμως - προειδοποίησε - σημαίνει ότι χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή απέναντι στους αντιπάλους, καθώς δεν υπάρχουν εύκολα ματς.

Η αποστολή της Εθνικής: Τόμας Γουόκαπ, Ναζ Μήτρου - Λονγκ, Βασίλης Τολιόπουλος, Δημήτρης Μωραΐτης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Λευτέρης Μποχωρίδης, Κώστας Παπανικολάου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Ντίνος Μήτογλου, Γιάννης Κουζέλογλου, Λευτέρης Μαντζούκας, Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Αντετοκούνμπο, Βαγγέλης Ζούγρης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ