Τρίτη 6 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
Στο αίτημα «να μην κατατεθεί» ενώνονται οι φωνές από όλη τη χώρα

Την Πέμπτη στις 12 μ. στα Προπύλαια το πανελλαδικό συλλαλητήριο των φοιτητικών συλλόγων

Πανελλαδικό ραντεβού στις 8 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια έχουν δώσει φοιτητικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα, δίνοντας το μήνυμα της συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα τους, που μπαίνει στην πέμπτη βδομάδα και έχει στείλει ήδη παντού το μήνυμα της απόρριψης των σχεδίων για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Ηδη φοιτητικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα ετοιμάζουν την παρουσία τους, ενώ παράλληλα εξελίσσεται νέος κύκλος Γενικών Συνελεύσεων για την πορεία του αγώνα. «Αυτό που θέλουμε είναι ένα αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο, χωρίς αποκλεισμούς και κόφτες, πτυχία με αξία για να εργαστούμε με δικαιώματα», δηλώνουν οι φοιτητές απέναντι στους αντιδραστικούς σχεδιασμούς, στην καταστολή που επιστρατεύει η κυβέρνηση για να τους προωθήσει.

«Η κυβέρνηση έχει ήδη ηττηθεί. Ας ακούσει την πλειοψηφία των φοιτητών, των μαθητών, των γονιών, των εκπαιδευτικών και του λαού, που εναντιώνεται στο νομοσχέδιο, και να το αποσύρει! Τώρα είναι η ώρα να δοθεί ενιαία πανελλαδική απάντηση. Ολοι οι φοιτητικοί σύλλογοι να βρεθούμε στην Αθήνα να διαδηλώσουμε!», τονίζουν οι φοιτητές.

Ολο αυτό το διάστημα οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν στο πλευρό τους φορείς της ακαδημαϊκής κοινότητας, διδάσκοντες και εργαζόμενους στα πανεπιστήμια, μαθητές, εργατικά σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, άλλους φορείς που ενώνονται με τις διεκδικήσεις ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, για πραγματικά δωρεάν και αποκλειστικά δημόσιες σπουδές. Η ΠΟΣΔΕΠ, κηρύσσοντας 24ωρη απεργία των διδασκόντων στα πανεπιστήμια, καλεί σε συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της Πέμπτης. Στάση εργασίας και συμμετοχή στο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Το κάλεσμα για το συλλαλητήριο της Πέμπτης φτάνει και στα σχολεία. Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καλεί «κάθε μαθητικό συμβούλιο στην Αθήνα να συζητήσει πώς θα οργανώσει τη συμμετοχή του κάθε σχολείου στην πορεία ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και στο "Εθνικό Απολυτήριο" (τριπλές πανελλαδικές)».

  • Μαχητικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν χτες φοιτητικοί σύλλογοι της Πάτρας, μπροστά και στην προετοιμασία της συμμετοχής τους στο πανελλαδικό συλλαλητήριο. Εξέφρασαν επίσης την αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους συναδέλφους τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καταδικάζοντας και την επίθεση των ΜΑΤ. Μετά την πορεία, εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων συμμετείχαν στη σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Πάτρας για την οργάνωση της απεργίας στις 28 Φλεβάρη.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ