Τετάρτη 31 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Οχι στις αυξήσεις - φωτιά στα ανταποδοτικά τέλη!

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο από το Εργατικό Κέντρο και τον Εμπορικό Σύλλογο

«Οχι άλλα βάρη στου λαού τις πλάτες, να πληρώσουν τώρα οι κεφαλαιοκράτες», βροντοφώναξαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων δεκάδες εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου και του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, την περασμένη Δευτέρα το απόγευμα.

Η παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε έναντι της απόφασης της δημοτικής αρχής (ΠΑΣΟΚ) να επιβάλει αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη για τις κατοικίες από 20% έως 64% και αντίστοιχη επιβάρυνση στα επαγγελματικά ακίνητα από 7% έως 25%.

Ο Νίκος Εξαρχος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και βουλευτής Ιωαννίνων του ΚΚΕ, στην παρέμβασή του υπογράμμισε ότι «αντί η δημοτική αρχή να διεκδικήσει μαζί με τον γιαννιώτικο λαό την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την κάλυψη των αναγκών της πόλης, επιλέγει τον δρόμο της αύξησης των δημοτικών τελών, την ώρα που η λαϊκή οικογένεια στενάζει από την ακρίβεια και καλείται να πληρώσει ξανά το μάρμαρο και τα ματωμένα υπερπλεονάσματα». Επισήμανε ότι κράτος και δημοτική αρχή αφήνουν τον λαό στην ενεργειακή φτώχεια, ενώ φορτώνουν την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και των άλλων υπηρεσιών στις πλάτες των Γιαννιωτών.

Την αγωνία των αυτοαπασχολούμενων μετέφερε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Ελένη Κιοσσέ, τονίζοντας την πρόκληση ότι ένας αυτοαπασχολούμενος έμπορος, που παλεύει για το μεροκάματο, επιβαρύνεται με τους ίδιους συντελεστές με τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και τις τράπεζες, που έχουν «σκάσει» από τα κέρδη τους.

Τόσο το ΕΚ Ιωαννίνων όσο και ο Εμπορικός Σύλλογος κάλεσαν τους Γιαννιώτες να παλέψουν για γενναία μείωση, άνω του 50%, των δημοτικών τελών για τους οικιακούς και τους μικρούς επαγγελματικούς χώρους, αύξηση του συντελεστή στις μεγάλες επιχειρήσεις κ.ά.

Τέλος, η Ολυ Τσουμάνη, δημοτική σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», καταψηφίζοντας την πρόταση της δημοτικής αρχής, τόνισε ανάμεσα στα άλλα τις προσωπικές ευθύνες του σημερινού δημάρχου που ως πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ παρέδωσε τη λειτουργία του σε ιδιώτη, αφού συμφωνεί με τη στρατηγική κατεύθυνση συρρίκνωσης των υπηρεσιών του δήμου και της ιδιωτικοποίησής τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στον νομό Ιωαννίνων(2023-02-01 00:00:00.0)
Πάλη για την προστασία της λαϊκής οικογένειας και των ανέργων(2011-01-04 00:00:00.0)
«Οχι» στο ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας(2004-09-23 00:00:00.0)
Αγώνας για ένα άλλο φορολογικό σύστημα(2004-07-10 00:00:00.0)
Επιτέλους βρήκε στέγη(2000-02-16 00:00:00.0)
Ωρα για αντεπίθεση(1997-11-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ