Τρίτη 23 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΗΤΗ
142 οι αφίξεις προσφύγων το Σαββατοκύριακο

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη. Σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο φθάνουν νέα καραβάνια ξεριζωμένων ανθρώπων στα νότια παράλια της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευής 19 Γενάρη, 42 μετανάστες αποβιβάστηκαν από εμπορικό πλοίο κατά τη διάρκεια της νύχτας στους Καλούς Λιμένες, στα νότια του νομού Ηρακλείου. Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν παρουσίασε βλάβη, ενώ έπλεε 35 μίλια νοτιοδυτικά της Κρήτης, κοντά στη Γαύδο, σημαίνοντας συναγερμό στις λιμενικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, πρόκειται για 32 Αιγύπτιους και 10 υπηκόους Μπανγκλαντές. Ανάμεσά τους και 4 ανήλικοι από την Αίγυπτο. Δύο από τους μετανάστες, σύμφωνα με τις ίδιες αρμόδιες πηγές, χρειάστηκε να μεταφερθούν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, ο ένας λόγω τραύματος στο γόνατο και ο άλλος σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, λόγω υπογλυκαιμίας.

Προχτές, Κυριακή 21 Γενάεη, 73 ακόμη πρόσφυγες εντοπίστηκαν, από φορτηγό πλοίο σημαίας Νήσων Μάρσαλ, να επιβαίνουν σε σκάφος που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 38 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Γαύδου στην Κρήτη. Υπό τον συντονισμό του αρχηγείου του Λιμενικού περισυνελέγησαν από το φορτηγό και μεταφέρθηκαν στην Αγία Γαλήνη Ρεθύμνου. Παράλληλα, σε άλλο περιστατικό, στην ίδια θαλάσσια περιοχή, διασώθηκαν, από φορτηγό πλοίο σημαίας Παναμά, άλλοι 34 επιβαίνοντες σε σκάφος οι οποίοι μεταφέρθηκαν στους Καλούς Λιμένες και στη συνέχεια στην αίθουσα λιμενεργατών στο Ηράκλειο Κρήτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ