Σάββατο 20 Γενάρη 2024 - Κυριακή 21 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ
Οχι φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα

Πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες με επιστολές από φαντάρους ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να στείλει φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα. Με την απόφασή της αυτή, η κυβέρνηση ενισχύει παραπέρα την εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και τη στήριξη του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ.

Ενδεικτικά παραθέτουμε αποσπάσματα από επιστολές διαμαρτυρίας όπως του φαντάρου (ΠΒ) Μπαμπανιώτη Δημήτρη, ο οποίος τονίζει ότι δεν πάει πολύς καιρός απ' όταν η Φρεγάτα «Ψαρά» - με πλήρωμα και ομάδα ασφαλείας συνολικά πάνω από 200 άτομα - στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο είχε ενταχθεί σε ΝΑΤΟική δύναμη που επιχειρούσε στην περιοχή, ενώ ξανά τώρα η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να στείλει φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής αρμάδας «Φρουρός της Ευημερίας». Η συμμετοχή της χώρας μας σε αυτούς τους σχεδιασμούς βάζει τον λαό σε επικίνδυνες περιπέτειες, υπογραμμίζει: «Εμείς, τα παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους άλλους λαούς».

Ο στρατιώτης Αποστολίδης Νίκος από την ΕΛΔΥΚ στην επιστολή του αναφέρει ότι οι αποστολές ελληνικών πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα, στην Αδριατική, στον Λίβανο, στον Ινδικό Ωκεανό, η συμμετοχή στις αποστολές «Irini» και «Sea Guardian» και στη μόνιμη ναυτική ΝΑΤΟική δύναμη SNMG2 στη Μεσόγειο, δεν γίνονται για την υπεράσπιση των συνόρων, αλλά σκοπό έχουν οι Ενοπλες Δυνάμεις να υπερασπιστούν συμφέροντα μονοπωλιακών ομίλων, συμφέροντα που είναι αντίθετα με τα συμφέροντα του λαού μας.

Ο δόκιμος έφεδρος αξιωματικός (ΠΖ) Κεσόπουλος Κωνσταντίνος στην επιστολή του εκφράζει τη ριζική του αντίθεση με τις συνεχόμενες συνεκπαιδεύσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τις Ενοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ, όπως πρόσφατα η συνεκπαίδευση της 26ης Αμερικανικής Ειδικής Αποβατικής Μονάδας Ταχείας Ανάπτυξης, περίπου 2.000 πεζοναυτών, και της 32ης Ταξιαρχίας Ελλήνων Πεζοναυτών στο Λιτόχωρο της Πιερίας και στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, παρουσία του αμερικανικού ελικοπτεροφόρου πλοίου «USS Mesa Verde». Απαιτεί να ακυρωθεί η Στρατιωτική Συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ και να επιστρέψουν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις από όλες τις αποστολές εκτός συνόρων.

Ο φαντάρος Κούκης Κωνσταντίνος από την ΕΛΔΥΚ επισημαίνει στην επιστολή του ότι η στρατευμένη νεολαία έχει κάθε δικαίωμα να πάρει θέση στην επικίνδυνη κατάσταση που εξελίσσεται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Ερυθράς Θάλασσας, αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο μεταφοράς εμπορευμάτων, καυσίμων και αγωγών μεταφοράς Ενέργειας. Στις συζητήσεις με τους υπόλοιπους φαντάρους αναπτύχθηκε προβληματισμός σχετικά με το τι δουλειά έχει μια ελληνική φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, ποιον ακριβώς προστατεύει και τι λαϊκά συμφέροντα εξυπηρετεί η αποστολή της.

Οι φαντάροι στις επιστολές τους ζητούν ακόμα να κλείσουν εδώ και τώρα οι βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στη χώρα μας, που αξιοποιούνται για το ματοκύλισμα στη Μέση Ανατολή και του λαού της Παλαιστίνης. Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Να επιστρέψουν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις από όλες τις αποστολές εκτός συνόρων. Να ακυρωθεί η αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ