Τρίτη 16 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγκροτείται σε κόμμα η «Νέα Αριστερά»

Στη συγκρότησή της ως κομματικού φορέα προχωρά η «Νέα Αριστερά», σύμφωνα με τις αποφάσεις που πήρε η πανελλαδική της συνδιάσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με ομιλία του Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε στον «οδικό χάρτη» της συγκρότησης του φορέα, ενώ ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας Αλέξης Χαρίτσης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο πρώτο στοίχημα για το νέο σχήμα, που είναι οι ευρωεκλογές και ο στόχος για μια καλή καταγραφή.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις, από αυτήν τη βδομάδα ξεκινούν οι ανοιχτές συνελεύσεις και εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Ο Αλ. Χαρίτσης εγκαινιάζει αυτήν τη διαδικασία από την Καλαμάτα, όπου θα παρευρεθεί στην ανοιχτή συνέλευση της «Νέας Αριστεράς», μαζί με τον καθηγητή και ακτιβιστή στον χώρο των δικαιωμάτων Δ. Χριστόπουλο.

Η πανελλαδική συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φλεβάρη, περίπου την ίδια περίοδο με το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στόχος είναι το ιδρυτικό συνέδριο να διεξαχθεί μετά το καλοκαίρι.

Για τον καθορισμό των βημάτων και την οργάνωση της πανελλαδικής συνδιάσκεψης στα τέλη Φλεβάρη αρμόδιο είναι το προσωρινό συντονιστικό, στο οποίο συμμετέχουν η Ε. Αχτσιόγλου, ο Ν. Ηλιόπουλος, ο Π. Λάμπρου, ο Α. Μπαλτάς, ο Ν. Μπίστης, ο Δ. Παπαδημούλης, ο Π. Σκουρλέτης, ο Γ. Σταθάκης, ο Ευ. Τσακαλώτος, ο Δ. Τζανακόπουλος, ο Ν. Φίλης, ο Αλ. Χαρίτσης, η Θ. Φωτίου κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ