Τρίτη 16 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Απαράδεκτη η καταδίκη Λαφαζάνη και άλλων τριών για τις κινητοποιήσεις ενάντια σε πλειστηριασμούς

Την καταδίκη του Παναγιώτη Λαφαζάνη και τριών ακόμα ατόμων σε 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή αποφάσισε την Παρασκευή 12 Γενάρη το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών.

Η απαράδεκτη απόφαση ήρθε μετά από 6 χρόνια συνεχών αναβολών. Εκτός του Π. Λαφαζάνη καταδικάστηκαν οι Ηλίας και Λεωνίδας Παπαδόπουλος και ο Αντώνης Μαυρομμάτης. Η κυβέρνηση εντείνει τον εκφοβισμό, την ώρα που δυναμώνει ο αγώνας ενάντια στους πλειστηριασμούς και ενώ - θυμίζουμε - ανάλογα «διαδηλωτοδικεία» είναι σε εξέλιξη.

Σε σχόλιό του για την καταδίκη του Π. Λαφαζάνη και των άλλων τριών, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου που καταδικάζει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τους Ηλία και Λεωνίδα Παπαδόπουλο και τον Αντώνη Μαυρομμάτη για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς το 2018 είναι απαράδεκτη, επικίνδυνη και στόχο έχει τον εκφοβισμό, σε μια περίοδο που προχωράει νέος γύρος πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών, ενώ ταυτόχρονα δυναμώνουν οι κινητοποιήσεις, η αντίσταση, η αλληλεγγύη.

Αποδεικνύεται εν προκειμένω η "συνέχεια του κράτους", αφού η μία μετά την άλλη οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ διαμόρφωσαν ένα αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο για να μπορούν τα "κοράκια" ανενόχλητα να βγάζουν στο σφυρί τη λαϊκή περιουσία.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Ο αγώνας και η αλληλεγγύη ενάντια στους πλειστηριασμούς, στις τράπεζες και στα "κοράκια" θα συνεχιστούν και θα δυναμώσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ