Τετάρτη 10 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Αναστολή της απόφασης αύξησης των τιμολογίων της τηλεθέρμανσης

Από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις στην Πτολεμαΐδα
Από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις στην Πτολεμαΐδα
Σε αναστολή τέθηκε η απόφαση για αύξηση της τιμής της τηλεθέρμανσης στην Πτολεμαΐδα, κάτω από την πίεση της κινητοποίησης των σωματείων και μαζικών φορέων της περιοχής.

Τον Δεκέμβρη η Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (ΔΕΤΗΠ) είχε ανακοινώσει αύξηση της τιμής στα τιμολόγια κατά 57%, με πρόβλεψη έως και 80% για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η δημοτική αρχή Εορδαίας αναγκάστηκε όμως να αναστείλει την αύξηση στα τιμολόγια. Μάλιστα υποχρεώθηκε να φέρει προς συζήτηση το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Γενάρη, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, αν και ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής ήταν να επικυρωθούν οι αυξήσεις στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου.

Σε ανακοίνωσή του το Παράρτημα Εορδαίας - Αμυνταίου - Φλώρινας του ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ κάνει λόγο για νικηφόρα εξέλιξη των αγώνων του λαού της Πτολεμαΐδας, που πρέπει να συνεχιστούν, ενώ καλεί επίσης σε αγωνιστική επαγρύπνηση και κινητοποίηση στο δημαρχείο όταν έρθει να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Κανένας εφησυχασμός το επόμενο χρονικό διάστημα. Δεν θα δεχτούμε κανέναν αιφνιδιασμό και, επειδή αποτελεί ζήτημα που καίει κάθε οικογένεια, δεν θα αφήσουμε να παγώσει κανένα λαϊκό σπίτι», σημειώνεται στην ανακοίνωση. «Οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι μετράμε πενιχρότατες αυξήσεις, που έχουν ήδη εξανεμιστεί από την ακρίβεια στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα τρόφιμα, στα καύσιμα, στο ηλεκτρικό, και τώρα έρχεται να προστεθεί και η αύξηση στην τιμή της τηλεθέρμανσης. Χάνουμε έτσι ένα σημαντικό μέρος από το εισόδημά μας, αλλά και ένα πλεονέκτημα για την περιοχή μας».

Τονίζεται ακόμα πως «οι αυξήσεις στην τηλεθέρμανση είναι μόνο η αρχή. Θα ακολουθήσουν αυξήσεις στο νερό (ΔΕΥΑΕ), αφού ήδη έγινε αναφορά στο ΔΣ της επιχείρησης, αλλά και στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού, που θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο το εισόδημά μας.

Περιφέρεια και δήμος, ενώ πανηγυρίζουν για τα δισεκατομμύρια ευρώ που θα έρθουν στην περιοχή λόγω της απολιγνιτοποίησης, την ίδια στιγμή καταργούν ένα φτηνό αγαθό που είχαμε μέχρι τώρα, "αδυνατώντας" να διεκδικήσουν ακόμα κι αυτά τα ελάχιστα που συμφώνησαν με την κυβέρνηση, δηλαδή ότι μέχρι να συνδεθεί η τηλεθέρμανση με την 5η μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας τα λειτουργικά της έξοδα θα καλύπτονται από το κράτος».

«Ρεύμα και θέρμανση φτηνά για όλο τον λαό! Να είμαστε σε ετοιμότητα για αποφασιστική απάντηση», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ