Τρίτη 23 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Αλλαγή σκυτάλης της εξουσίας

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.--

Η Ουγγαρία, μάλλον δεν ακολουθεί τις «εξελίξεις»... αφού χτες κατά το δεύτερο γύρο των γενικών εκλογών, η κάλπη έδειξε κεντροαριστερά...

Ο κεντροαριστερός συνασπισμός, δηλαδή Σοσιαλιστές και Ελεύθεροι Δημοκράτες απέσπασε οριακή πλειοψηφία έναντι του συντηρητικού συνασπισμού του απερχόμενου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπαν. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής επίσημα αποτελέσματα, το κεντροαριστερό κόμμα συγκεντρώνει 198 από τις 386 έδρες της Βουλής, ενώ ο απερχόμενος κυβερνητικός συνασπισμός συγκεντρώνει 188 έδρες.

Ο Ορμπαν παραδέχτηκε την ήττα του και συνεχάρη το σοσιαλιστή αντίπαλό του, Πέτερ Μεντγκιέσι, για τη νίκη του, που δήλωσε με τη σειρά του αποφασισμένος να είναι πρωθυπουργός και των δέκα εκατομμυρίων Ούγγρων, ενώ ξεκίνησε ήδη τη διαδικασία για την επιλογή των μελών του υπουργικού του συμβουλίου. Ο Ξάμπα Λάζλο, που αναμένεται να ορκιστεί υπουργός Οικονομίας, προέβλεψε μάλιστα ότι η νίκη του κεντροαριστερού συνασπισμού θα οδηγήσει σε «ράλι ανόδου» το χρηματιστήριο της χώρας, κάτι που είχε συμβεί και μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών, στον οποίο είχαν επίσης επικρατήσει οι Σοσιαλιστές και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ