Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
Αποκλείονται τα 2/3 από την απαλλαγή πληρωμής λογαριασμών νερού και ανταποδοτικών τελών

«Η δημοτική αρχή Καλογιάννη, ευθυγραμμισμένη με την άθλια κυβερνητική πρακτική, απέκλεισε τα 2/3 των πλημμυροπαθών των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης από την απαλλαγή πληρωμής λογαριασμών ΔΕΥΑΛ και ανταποδοτικών τελών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Πλημμυροπαθών Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης (παλιών και νέων).

Η Επιτροπή «αξιώνει από τη νέα δημοτική αρχή και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο να προχωρήσουν σε νέα απόφαση για την άμεση απαλλαγή για 2 χρόνια όλων των πλημμυροπαθών, είτε πλημμύρισε το διαμέρισμα είτε το υπόγειό τους, από τα ανταποδοτικά τέλη, τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΛ, τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο».

Συνεχίζοντας η Επιτροπή αναφέρει αναλυτικά:

«Αμέσως μετά τα εξοργιστικά μηνύματα της ΑΑΔΕ στα email πολλών πλημμυροπαθών των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, που μας ενημέρωναν ότι δεν θα πάρουμε ούτε ένα ευρώ αποζημίωση για τις ζημιές χιλιάδων ευρώ που πάθαμε στα 930 πλημμυρισμένα μέχρι το ταβάνι υπόγειά μας, επειδή δεν είναι χώροι κατοικίας, ήρθε η νέα κατραπακιά από την απερχόμενη δημοτική αρχή Λαρισαίων του κ. Καλογιάννη, η οποία απέδειξε ότι κορόιδευε συνειδητά τους πλημμυροπαθείς των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, όταν διακήρυττε προεκλογικά ότι θα τους απαλλάξει από την πληρωμή λογαριασμών στη ΔΕΥΑΛ, ανταποδοτικών τελών, τροφείων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και ότι θα τους δώσει δωρεάν πρόσβαση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Η απαλλαγή αυτή, που υποσχόταν η απερχόμενη δημοτική αρχή Καλογιάννη, ισχύει τελικά μόνο για τους ιδιοκτήτες των ισόγειων διαμερισμάτων και όχι για όλους τους πλημμυροπαθείς, αφού αποκλείει ετσιθελικά όσους πλημμύρισαν μόνο τα υπόγειά τους, οι οποίοι αποτελούν τα 2/3 των πλημμυροπαθών των Εργατικών Κατοικιών, επιβεβαιώνοντας τους φόβους που εκφράσαμε από τότε ως Επιτροπή Αγώνα Πλημμυροπαθών Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, όταν είχαμε ακούσει την πρόταση της δημοτικής αρχής.

Απέδειξαν ακόμα μια φορά πόσο υποκριτές ήταν και είναι όταν ισχυρίζονται ξεδιάντροπα ότι στέκονται από την πρώτη στιγμή δίπλα στους πλημμυροπαθείς. Επιβεβαίωσαν ακόμα μια φορά ότι ήταν και είναι ευθυγραμμισμένοι με την κυβέρνηση, απόντες έως εχθρικοί απέναντι στους πλημμυροπαθείς των Εργατικών Κατοικιών, που πλημμύρισαν εξαιτίας της εγκληματικής αδιαφορίας της δημοτικής αρχής για να κλείσει τα κλαπέτα των αποχετευτικών αγωγών των ομβρίων και της απουσίας ουσιαστικών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας από κυβέρνηση, Περιφέρεια και δήμο.

Οι πλημμυροπαθείς των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία τους. Αξιώνουμε από τη νέα δημοτική αρχή και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο να προχωρήσουν σε νέα απόφαση για την άμεση απαλλαγή για 2 χρόνια όλων των πλημμυροπαθών, είτε πλημμύρισε το διαμέρισμα είτε το υπόγειό τους, από τα ανταποδοτικά τέλη, τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΛ, τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο».

Σταματημένα όλα τα έργα αποκατάστασης στον δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου

«110 μέρες μετά τις πλημμύρες ο δήμος δεν έχει λάβει ούτε ευρώ από την κυβέρνηση για τις αποκαταστάσεις. Απλήρωτοι όλοι οι εργαζόμενοι και σταματημένα όλα τα έργα αποκατάστασης». Τα παραπάνω καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ζαγοράς - Μουρεσίου, προσθέτοντας ότι «η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ σιγοντάρεται από τη δημοτική αρχή, την απερχόμενη αλλά και τη νέα, καθώς προδιαγράφει το μέλλον των αποκαταστάσεων για τον δήμο μας, και ως εκ τούτου δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους. Για δεύτερο συνεχόμενο συμβούλιο, οι ανακοινώσεις της απερχόμενης δημοτικής αρχής ότι όλες οι εργασίες αποκατάστασης έχουν σταματήσει και θα πραγματοποιηθούν μόνο σε περίπτωση άμεσου κινδύνου ανθρώπων, θέτουν το εύλογο ερώτημα σχετικά με την πορεία των εργασιών».

Επισημαίνει ακόμα ότι «η δικαιολογία της γραφειοκρατίας πλέον δεν μπορεί να εξηγήσει την αργοπορία. Συνειδητά ροκανίζεται χρόνος, προκειμένου η πίεση να οδηγήσει σε πρόχειρες λύσεις που θα καταστούν... μόνιμες. Δεν πρόκειται για οργανωτικά λάθη και παραλείψεις εκ μέρους της διοίκησης, αλλά για βολική μέθοδο διάχυσης των ευθυνών, ώστε κανείς να μη φταίει αλλά και τα έργα να μην εκτελούνται!».

Καταλήγοντας, καλεί τους δημότες της περιοχής «σε άμεσες διεκδικήσεις για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της λαϊκής περιουσίας. Ζητούμε άμεσα έργα που να εξασφαλίζουν τη μετακίνηση των μαθητών και δασκάλων στα σχολεία, των αγροτών στα χωράφια τους, των τουριστών στην περιοχή μας! Διεκδικούμε ασφαλές και υψηλής ποιότητας πόσιμο νερό για όλους και επαρκές νερό άρδευσης για τους αγρότες. Να καθαριστούν και να οριοθετηθούν άμεσα όλα τα ρέματα, με παράλληλη κατασκευή τεχνικών έργων σταθεροποίησης πρανών. Να πραγματοποιηθούν επαρκής καθαρισμός, σήμανση, διαγράμμιση και κατασκευή στηθαίων ασφαλείας σε όλο το οδικό δίκτυο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εγκαταλελειμμένοι στα προβλήματά τους 9 μήνες μετά τις πλημμύρες(2024-05-09 00:00:00.0)
Εδώ και τώρα να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα(2024-01-11 00:00:00.0)
Προετοιμάζουν το πανθεσσαλικό συλλαλητήριο για τη διεκδίκηση μέτρων στήριξης και προστασίας(2023-12-12 00:00:00.0)
Συνεχίζεται ο αγώνας διεκδίκησης των πλημμυρόπληκτων(2023-11-14 00:00:00.0)
Αύριο η συγκέντρωση των Επιτροπών Πλημμυροπαθών στο δημαρχείο Λάρισας(2023-10-31 00:00:00.0)
Συντήρηση - ανάδειξη μνημείων χωρίς να πληρώσουν οι εργαζόμενοι(2013-02-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ