Σάββατο 23 Δεκέμβρη 2023 - Κυριακή 24 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκτεταμένη διαρροή στα ΕΛΠΕ καταγγέλλουν εργαζόμενοι

Motion Team

Περιστατικό «εκτεταμένης διαρροής στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο» την Πέμπτη 21 Δεκέμβρη αναφέρει σε ανακοίνωσή του το «Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων» στα ΕΛΠΕ και με αυτήν την αφορμή καταγγέλλει ανεπαρκή μέτρα πρόληψης και συντήρησης.

Η διαρροή «εκδηλώθηκε σε γραμμή υαλοδείκτη δοχείου της μονάδας αποθείωσης U-4000, εκλύοντας στην ατμόσφαιρα υδρόθειο και εκρηκτικά αέρια. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε επιτυχώς από το προσωπικό λειτουργίας, η μονάδα οδηγήθηκε σε έκτακτη αποπίεση και σταμάτημα, ενώ όλοι οι συνάδελφοι είναι καλά στην υγεία τους».

Επισημαίνει ότι είναι η πολλοστή φορά που οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με επικίνδυνα περιστατικά και «αποδεικνύεται ότι τα μέτρα πρόληψης των εγκαταστάσεων, αλλά και η συντήρησή τους, είναι ανεπαρκή».

Φαίνεται, επισημαίνει, «πως αυτά είναι τα προαπαιτούμενα για τα κέρδη δισεκατομμυρίων της εταιρείας, αλλά και της επικείμενης περαιτέρω ιδιωτικοποίησης - μετοχοποίησης. Γι' αυτό, μετά τη συντήρηση του Σεπτέμβρη του 2022 στον Ασπρόπυργο, έχουν υπάρξει σοβαρά περιστατικά αλλά και εντοπισμένες διαρροές οι οποίες δεν επισκευάζονται, αφού αυτό απαιτεί σταμάτημα των μονάδων».

Το «Αγωνιστικό Μέτωπο» καλεί τους εργαζόμενους να βάλουν στην πρώτη γραμμή τη διεκδίκηση μέτρων υγείας και ασφάλειας, να πιέσουν το σωματείο για περισσότερες σχετικές παρεμβάσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ