Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
Ο λαός μας πληρώνει με πολλούς τρόπους την εμπλοκή

Εκδήλωση χτες των ΚΟΒ Αμπελοκήπων - Μενεμένης και Β' - Γ' Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης, με ομιλητή τον Ελ. Βαγενά

Το έγκλημα που εξελίσσεται σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, οι ιστορικές, πολιτικές και οικονομικές πλευρές του ζητήματος και η ανάγκη ο λαός μας να δυναμώσει την πάλη του, παίρνοντας θέση στο πλευρό του ΚΚΕ, για απεμπλοκή της χώρας μας από τη σφαγή και αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα πριν το 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της χτεσινής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Ξηροκρήνη της Θεσσαλονίκης, με ομιλητή τον Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι ΚΟΒ Αμπελοκήπων - Μενεμένης και Β' - Γ' Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης.

Εισαγωγικά, ο Ελ. Βαγενάς σημείωσε: «Σχεδόν 50 δημοσιογράφοι, η συντριπτική πλειοψηφία Παλαιστίνιοι, έχουν σκοτωθεί τον τελευταίο μήνα στην Παλαιστίνη, στην προσπάθεια να μεταφέρουν στην υπόλοιπη ανθρωπότητα εικόνες και λέξεις από το έγκλημα που διαπράττει το Ισραήλ. Το κράτος - δολοφόνος κάνει ό,τι περνά από το χέρι του να "σβήσει" τα ίχνη του εγκλήματός του και δολοφονεί στοχοπροσηλωμένα δημοσιογράφους, γεμίζοντας την ίδια ώρα με ψεύτικες ειδήσεις τις τηλεοράσεις και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του λεγόμενου "ελεύθερου κόσμου". Αλήθεια, πόσα "δράμια" ελευθερίας και ουσιαστικής πληροφόρησης χωράνε πλέον, όταν η ΕΕ και οι αστικές κυβερνήσεις προωθούν νόμους "σιωπητήρια" στα ΜΜΕ για κάθε ενοχλητική φωνή, είτε αυτή αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, είτε αφορά τον πόλεμο στην Παλαιστίνη;


Ωστόσο, ένα τόσο μεγάλο έγκλημα, σαν αυτό που διεξάγεται στην Παλαιστίνη, δεν μπορεί να κρυφτεί! Προκαλεί την οργή και θλίψη εκατοντάδων χιλιάδων, εκατομμυρίων λαού, που διαδηλώνει σε πολλές χώρες με το σύνθημα "Λευτεριά στην Παλαιστίνη!", απαιτώντας τον τερματισμό της κατοχής, του παράνομου εποικισμού, του καθεστώτος "απαρτχάιντ", της τυφλής βίας, της βαθιάς καταπίεσης, των εξευτελισμών, που είναι καθημερινή μοίρα εκατομμυρίων Παλαιστινίων. Κι όλα αυτά για δεκαετίες πριν την 7η Οκτώβρη και την επίθεση της Χαμάς. Ναι, το ζήτημα και ο πόλεμος δεν ξεκίνησε τότε, όπως θέλουν να μας πείσουν η ΕΡΤ και τα άλλα ελληνικά κανάλια, που στηρίζουν το Ισραήλ».

Ο Ελ. Βαγενάς αναφέρθηκε αναλυτικά στις ιστορικές και πολιτικές πλευρές του παλαιστινιακού ζητήματος, όπως και στην προσπάθεια συκοφάντησης της πάλης ενός λαού που βιώνει την κατοχή, ώστε να δικαιολογηθούν στις λαϊκές συνειδήσεις τα εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ. Σημείωσε πως στο «σταυροδρόμι» της Μέσης Ανατολής μπλέκονται οι σχεδιασμοί πολλών δυνάμεων και υπογράμμισε το επιτακτικό καθήκον να δυναμώσει η πάλη σε όλο τον κόσμο, για να σταματήσει η σφαγή του λαού της Παλαιστίνης.

Ο Ελ. Βαγενάς καυτηρίασε τη στάση της κυβέρνησης της ΝΔ, που από κοινού με ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα εθνικιστικά μορφώματα στηρίζουν τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού με το πρόσχημα της «αυτοάμυνας» του κατακτητή, αλλά και την εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Ηδη σήμερα ο λαός μας πληρώνει με δυσανάλογα βάρη την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Η Ενέργεια, τα καύσιμα κι ενώ τώρα μπαίνουμε στον χειμώνα, είναι στα ύψη, επηρεάζοντας κάθε πτυχή της ζωής του λαού, από το δικαίωμα στη θέρμανση, τον φωτισμό των λαϊκών σπιτιών, έως και τη σωστή και πλήρη διατροφή του. Με τα φιλοδωρήματα της κυβέρνησης δεν λύνεται κανένα ζήτημα. Το εργατικό εισόδημα εξανεμίζεται στους λογαριασμούς, μικρομεσαίοι επαγγελματίες βαδίζουν στη χρεοκοπία και οι αγρότες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος της παραγωγής, αλλά όλα αυτά δεν πτοούν την κυβέρνηση της ΝΔ, τα άλλα κόμματα του συστήματος, που με τα "μπούνια" στηρίζουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, που αιματοκυλούν οικονομικά τον λαό μας και αύριο μπορούν να τον αιματοκυλήσουν και στην κυριολεξία, εάν γενικευτεί ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, ή εάν εμπλακούν και νέες χώρες στη σύγκρουση της Μέσης Ανατολής».

Πρόσθεσε ακόμη πως «ανήκει στη σφαίρα των ανεκδότων ο ισχυρισμός των ελληνικών κυβερνήσεων, πως ο ισραηλινός στρατός, που το μόνο του σημερινό "κατόρθωμα" είναι ο σφαγιασμός ενός ολόκληρου άοπλου λαού, μπορεί να προστατέψει δήθεν τα κυριαρχικά δικαιώματα της δικής μας χώρας. Οχι τυχαία, οι ΗΠΑ έχουν στείλει στην περιοχή μεγάλες ναυτικές δυνάμεις, για τη στήριξη του Ισραήλ, κι από κοντά και οι άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, μεταξύ άλλων και η Ελλάδα.

Ολοι τους είναι πρόθυμοι να "βουτήξουν τα χέρια τους στο αίμα" του Παλαιστινιακού λαού και να τον συντρίψουν, μιας και τους φαίνεται "αγκάθι στον λαιμό" των επιχειρηματικών σχεδίων για την αύξηση της κερδοφορίας των μονοπωλίων τους».

Ο Ελ. Βαγενάς αναφέρθηκε αναλυτικά στην ανάγκη να στηριχθεί από ακόμη περισσότερους εργαζόμενους η τοποθέτηση του ΚΚΕ, που απαιτεί να αποσυρθούν οι ελληνικές φρεγάτες και να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ! Να σταματήσει κάθε οικονομική, πολιτική, στρατιωτική συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο! Να αναγνωριστεί το παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα πριν το 1967, με πρωτεύουσα την Ανατ. Ιερουσαλήμ. Με επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ και την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ