Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΒΣΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΜΙΚΡΩΝ ΕΒΕ
Στον δρόμο σήμερα οι επαγγελματίες ενάντια στη φοροεξόντωση

Κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Ενάντια στη νέα φοροεπιδρομή που έχουν στα σκαριά κυβέρνηση και υπουργείο Οικονομικών διαδηλώνουν σήμερα οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

Στην Αθήνα η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), Ενώσεις και Σωματεία αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ καλούν σε συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και σε πορεία στο υπουργείο Οικονομικών. Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στις 9 π.μ. στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων.

«Τώρα είναι η ώρα με τον συλλογικό μας αγώνα να ματαιώσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης», τονίζει η ΟΒΣΑ και προβάλλει τα εξής αιτήματα:

  • Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο - έκτρωμα για το Φορολογικό.
  • Επαναφορά του ατομικού αφορολόγητου ορίου για τους μη μισθωτούς στα 12.000 ευρώ (όπως ήταν πριν την κρίση), προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος. Προοδευτική αύξηση της φορολογίας στα κέρδη, με μείωση στα χαμηλά εισοδήματα και αύξηση έως το 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.
  • Αμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά η κυβέρνηση να κάνει. Καμία αναμονή μέχρι το 2025. Κατάργηση της προκαταβολής φόρου για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
  • Ακατάσχετος επιχειρηματικός λογαριασμός. Μείωση της προμήθειας των τραπεζών στις τραπεζικές συναλλαγές.

Αποφάσεις συμμετοχής στη συγκέντρωση και στην πορεία στην Αθήνα έχουν πάρει 5 Ομοσπονδίες και 33 Ενώσεις Επαγγελματιών και κλαδικά Σωματεία.

Στη Θεσσαλονίκη

Σε συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης καλούν σωματεία και φορείς των ελεύθερων επαγγελματιών της Θεσσαλονίκης.

Καλούν όλα τα υπόλοιπα Σωματεία και Συλλόγους επαγγελματιών και ιδιαίτερα τις Ομοσπονδίες (Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης και Ελεύθερων Επαγγελματιών Θεσσαλονίκης) σε κοινή δράση μπροστά στο φορολογικό νομοσχέδιο - έκτρωμα που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση.

Στηρίζουν τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες ΠΑΜΕ και ΟΓΕ

Την αντίθεσή του στο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες εκφράζει το ΠΑΜΕ, δηλώνοντας ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις τους. «Μαζί η εργατική τάξη και οι μικροί επαγγελματίες θα δώσουμε τη μάχη ενάντια σε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές που με χίλιους δυο τρόπους τσακίζουν καθημερινά το εισόδημα και τη ζωή μας», τονίζει.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καλεί τις γυναίκες στην κινητοποίηση στην Αθήνα και καταδικάζει το φορολογικό νομοσχέδιο «που επιβαρύνει με νέους φόρους τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες, οδηγώντας χιλιάδες στο λουκέτο». «Ενώνουμε τη φωνή μας με τους αυτοαπασχολούμενους, με τις γυναίκες αυτοαπασχολούμενες που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα στο μικρομάγαζο και παράλληλα να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και να στηρίξουν τις οικογένειές τους. Ακόμα και οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για επίδομα και άδεια μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες στο ύψος του κατώτατου μισθού αποτελούν κενό γράμμα, καθώς εξαιρούνται όσες αυτοαπασχολούμενες δεν έχουν ασφαλιστική ενημερότητα», υπογραμμίζει.

Σε άλλες πόλεις

Κινητοποιήσεις οργανώνονται σήμερα και σε μια σειρά άλλες πόλεις.

Στην Πάτρα, στις 8.30 π.μ. στην Εφορία καλούν φορείς των μικρών επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων.

Στο Ηράκλειο, στις 9 π.μ. στην Εφορία.

Στα Χανιά, στις 11 π.μ. στην Εφορία.

Στα Γιάννενα, στις 2 μ.μ. στο κτίριο της Περιφέρειας.

Στο Αργοστόλι, στις 12.30 μ.μ. στην Εφορία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ