Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκε και ευχαρίστησε ο πρέσβης της Παλαιστίνης Γιουσέφ Ντορχόμ, σημειώνοντας πως «γινόμαστε πιο δυνατοί όταν έρχονται εδώ οι φίλοι και οι σύντροφοί μας, που μας υποστηρίζουν ενάντια στην ισραηλινή κατοχή».
Ο Παλαιστίνιος πρέσβης αναφέρθηκε στην «άγρια επίθεση ενάντια στον λαό μας, στα αδέρφια και τις οικογένειές μας στη Γάζα», τονίζοντας ότι έχουν ήδη σκοτωθεί 5.300 άτομα, ανάμεσά τους 2.000 μικρά παιδιά και 1.300 γυναίκες, ενώ και στη Δυτική Οχθη οι νεκροί μέχρι στιγμής είναι 150. «Θα στείλουμε τη φωνή σας και τη σταθερή και ειλικρινή αλληλεγγύη σας στον λαό μας στη Γάζα», υπογράμμισε ο πρέσβης.
«Νιώθουμε ότι είμαστε ένας λαός», επεσήμανε ο Μοχάμεντ Ελ Σαγιέντ, πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας, υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε ζήσει και ζούμε αυτά που ζήσατε και σεις, έχετε και εσείς υποφέρει από κατοχή και προσφυγιά».
«Ελπίζω, την επόμενη φορά που θα βρεθούμε, να είμαστε ανεξάρτητο και ελεύθερο κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ», πρόσθεσε.
«Ξέρουμε να ξεχωρίζουμε τους αληθινούς μας φίλους και όχι αυτούς που είναι μόνο στα λόγια», είπε από την πλευρά του ο Μοχάμεντ Ικναϊμπί εκ μέρους των εργατικών συνδικάτων της Παλαιστίνης.«Η αλληλεγγύη σας και οι σταθερές θέσεις σας υπέρ του Παλαιστινιακού λαού μάς δίνουν δύναμη, κουράγιο να παλεύουμε μέχρι τη νίκη», πρόσθεσε.
Εκ μέρους της ΣΕΑΑΝ, ο Χάρης Χουρδάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «είναι υποχρέωσή μας να είμαστε σήμερα εδώ», γιατί «έχουμε πλήρη συνείδηση ότι η αλληλεγγύη αυτών που μάχονται ενάντια στην εκμετάλλευση και στη βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού είναι μεγάλη ασπίδα, που μπορεί να προστατεύσει τα παιδιά της Παλαιστίνης, τα παιδιά όλου του κόσμου».
Υπογράμμισε ότι οι λαοί πρέπει να βρουν τη δύναμη «όχι μόνο να επιβάλουν το δίκιο των παιδιών της Παλαιστίνης να ζήσουν στη δική τους πατρίδα, αλλά και να αρνηθούν να συρθούν στα μεγάλα σφαγεία που ετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές, Αμερικανοί, ΝΑΤΟ, Ισραηλινοί, ΕΕ, Ρώσοι και Κινέζοι».
Ο Χ. Χουρδάκης αναφέρθηκε και στις τεράστιες ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης, «που όχι μόνο συνέπραξε σε συμφωνία με το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, αλλά πήγε χθες (σ.σ. 23/10) να τους στηρίξει την ώρα που σφαγιάζονταν τα σπίτια, τα χωριά και οι πόλεις των Παλαιστινίων».
Καταλήγοντας επεσήμανε ότι «δεν είναι τρομοκράτης ένας λαός που σφαγιάζεται τόσα χρόνια, που παλεύει με όλα τα μέσα και έχει δικαίωμα να παλέψει για να διώξει τα κατοχικά στρατεύματα, να φτιάξει τη δική του πατρίδα, να προστατεύσει τα παιδιά του».