Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Ο Τύρναβος χρειάζεται μια αγωνιστική δημοτική αρχή δίπλα στον λαό και όχι απέναντί του

Μήνυμα αισιοδοξίας έστειλε η χτεσινή μαζική και μαχητική συγκέντρωση

Το μήνυμα ότι ο λαός του Τυρνάβου μπορεί να ενισχύσει μαζικά τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και να εκλεγεί μια νέα δημοτική αρχή που θα στέκεται στο πλευρό του, δίνοντας μάχες για τα δικαιώματα και τις ανάγκες του, έστειλε η μαζική και μαχητική συγκέντρωση που έγινε στον Τύρναβο χτες το βράδυ.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν οι πρώτες σε σταυρούς υποψήφιες δημοτικές σύμβουλοι, Ευγενία Μαμανού και Διαμάντω Μπάσμπα, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Στέλιος Τσικριτσής, υποψήφιος δήμαρχος.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, η Μαρία Γαβαλά, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας, ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής Λάρισας, ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της ΚΕ, και ο Τάσος Τσιαπλές, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεσσαλίας.

Ο λαός χρειάζεται στήριγμα στην πάλη του, όχι έναν ακόμα τοπικό εχθρό

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Στέλιος Τσικριτσής τόνισε μεταξύ άλλων: «Την προηγούμενη Κυριακή, με τη μαζική στήριξη των ψηφοδελτίων της "Λαϊκής Συσπείρωσης", στον δήμο μας, στην Περιφέρεια και σε όλη τη χώρα, φάνηκε ότι είναι πολύ περισσότεροι αυτοί που θέλουν "να πάμε αλλιώς", που δεν συμβιβάζονται με την "κανονικότητα" των κερδών για τους λίγους και της μιζέριας για τους πολλούς.


Ηρθε η ώρα να χαράξουμε στον Τύρναβο, ακόμα πιο ξεκάθαρα, μια άλλη πορεία από αυτή που ζούμε καθημερινά. Μία πορεία με μια νέα αγωνιστική δημοτική αρχή, που θα υπερασπίζεται τις ανάγκες των πολλών και όχι τα συμφέροντα των λίγων, που θα κάνει τον λαό να χαμογελάσει, αφού στα καθημερινά βάσανα και αγωνίες του, στα δύσκολα που έρχονται, θα έχει ένα στήριγμα και όχι κάποιον που θα στέκεται απέναντί του.

Μην περιμένετε άλλο! Είναι στο δικό σας χέρι να μην επιτρέψετε άλλη μια χαμένη πενταετία για τον Τύρναβο και να επιλέξετε ποιος θα είναι στο τιμόνι του δήμου για τα επόμενα 5 χρόνια. Κάντε τώρα το μεγάλο βήμα! Στηρίξτε μαζικά τη "Λαϊκή Συσπείρωση", για να υπάρξει μια αγωνιστική δημοτική αρχή, για να βγει την επόμενη μέρα πιο δυνατός ο ίδιος ο λαός».

Στη συνέχεια μιλώντας για τον αντίπαλο συνδυασμό, «Η πόλη που θέλουμε», που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Αμάρι Σάμερ - Αθανάσιο, τόνισε ότι «το 2011 η τότε δημοτική αρχή, στην οποία μάλιστα συμμετείχε ενεργά ως αντιπρόεδρος τότε ο επικεφαλής σήμερα της παράταξης "Η πόλη που θέλουμε", και η πλειοψηφία των σημερινών του υποψηφίων που διεκδικούν την ψήφο σας, δεν δίστασαν να επιβάλουν ως αντιστάθμισμα στις μειώσεις της κρατικής χρηματοδότησης το χαράτσι του 80% επί της κατανάλωσης σε ένα αγαθό όπως το νερό, επιβαρύνοντας τους κατοίκους στον Αμπελώνα, στο Αργυροπούλι και στον Βρυότοπο. Και μάλιστα έφτασαν στο σημείο να ασκήσουν διώξεις σε συνδημότες μας που δίκαια αντέδρασαν. Ομως, οι μαζικές διεκδικήσεις μας τότε και ο κοινός μας αγώνας είχαν αποτελέσματα και τελικά αφαιρέθηκε το συγκεκριμένο τέλος».

Ενώ πρόσθεσε ότι «μπορεί ο κ. Αμάρι να μιλά κι αυτός για την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του δήμου. Αλλωστε, κανείς δεν αρνείται τα υπαρκτά προβλήματα, όλοι τα περιγράφουν! Και ο κ. Αμάρι. Το θέμα είναι τι θα κάνουμε γι' αυτά; Τι προτείνουμε;

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" δεν αποδεχόμαστε στην πράξη την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών. Παλεύουμε ενάντια στο διαρκές χαράτσωμα του λαού μας για να αντιμετωπίσουμε την υποχρηματοδότηση. Κριτήριό μας είναι οι ανάγκες του λαού μας, τα έργα που υπηρετούν αυτές τις ανάγκες, όχι γενικά έργα. Και όχι τελικά έργα αποκλειστικά με γνώμονα τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων. Γιατί τα κριτήρια επιλεξιμότητας, όπως τα λένε, βάζουν συγκεκριμένες προτεραιότητες. Εμείς αυτές τις αμφισβητούμε, τις αντιπαλεύουμε!

Γιατί; Γιατί στο επίκεντρό μας βρίσκεται ο εργαζόμενος άνθρωπος, ο βιοπαλαιστής, ο αγρότης, βρίσκεται ο νέος άνθρωπος. Αυτοί παράγουν τον πλούτο. Ο λαός μας, που η πλειοψηφία του ζει την ενεργειακή φτώχεια, την ακρίβεια, τον πληθωρισμό.

Ολα αυτά ακουμπάνε και με το παραπάνω στο πεδίο της Τοπικής Διοίκησης. Γιατί σήμερα έχει αποδειχθεί ότι δεν υπάρχουν "τοπικά προβλήματα", ξεκομμένα από τη "μεγάλη εικόνα". Για παράδειγμα, πληρώνουμε πανάκριβα ανταποδοτικά τέλη, γιατί στους δήμους και με εργαλείο τους δήμους υλοποιούνται οι κεντρικές πολιτικές. Αυτά πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου κατά τη γνώμη μας».

Καταλήγοντας κάλεσε όσους ακόμα δεν έχουν αποφασίσει για την ψήφο τους, όσους μπορεί να μην συμφωνούν σε όλα, να δείξουν εμπιστοσύνη στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που αποτελείται από δοκιμασμένους αγωνιστές. Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Κάντε το βήμα και τολμήστε! Κάντε την επιλογή που ταιριάζει στα συμφέροντα των πολλών! Πάρτε την απόφαση που δεν θα μετανιώσετε, με το χέρι στην καρδιά! Συνεχίζουμε μαζί για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων! Με τη νίκη!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ