Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση!

Ανάμεσα στους νέους τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκε και η κα Αθηνά Λινού ως τομεάρχης Παιδείας. Πρόκειται για την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων όταν ρωτήθηκε προεκλογικά, θέση που επανέλαβαν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Αλ. Τσίπρας και ο Στ. Κασσελάκης.

Η επιλογή της επομένως μόνο τυχαία δεν είναι, αλλά στρώνει το έδαφος για να βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ «πλάτη» στη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Αναμενόμενο θα πούμε εμείς. Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως μας ξεκαθάρισε ο κ. Κασσελάκης, «δεν δαιμονοποιεί το κεφάλαιο», ποιος ο λόγος να «δαιμονοποιεί» την πλήρη εμπορευματοποίηση της Παιδείας; Αλλωστε και ως κυβέρνηση προχώρησε σε επαγγελματική εξομοίωση των πτυχίων των δημόσιων πανεπιστημίων με αυτά των ιδιωτικών κολεγίων, δίνοντας πάσα στη ΝΔ.

Η κα Λινού μοιράζεται επίσης με τον υπουργό Παιδείας κ. Πιερρακάκη κοινές «συμπάθειες», αφού και οι δύο ήταν σύμβουλοι της κας Διαμαντοπούλου, υπουργού Παιδείας του ΠΑΣΟΚ που πρωτοστάτησε στην ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Και οι δύο, επομένως, θυμούνται την τύχη του νόμου Διαμαντοπούλου, που συνάντησε την αποφασιστική καταδίκη του φοιτητικού κινήματος και εν μέρει έμεινε στα χαρτιά.

Απέναντι στο ενιαίο μέτωπο των αστικών κομμάτων, η υπεράσπιση και η διεκδίκηση του δικαιώματος σε αναβαθμισμένη, δημόσια και δωρεάν Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση είναι υπόθεση των ίδιων των φοιτητών και των φοιτητριών. Σε αυτόν τον αγώνα που μπορεί να βάλει φρένο στην κυβερνητική πολιτική και να ανοίξει τον δρόμο για κατακτήσεις θα έχουν σύμμαχο το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.

ΥΓ: Η κα Λινού θα μπορούσε να πάρει και τη θέση του τομεάρχη «προστασίας του πολίτη». Αλλωστε, μέσα στην καραντίνα σιγοντάριζε την απόφαση της ΝΔ να απαγορεύσει την πορεία του Πολυτεχνείου, δίνοντας άλλοθι στο όργιο καταστολής που ακολούθησε.


Β. Μ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ