Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Οχι στo κλείσιμο του Βενιζέλειου Νοσοκομείου

«Δεν θα επιτρέψουμε το κλείσιμο του Βενιζέλειου Νοσοκομείου και τη μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας αστικού τύπου», διεμήνυσαν χθες εκπρόσωποι εργατικών και υγειονομικών σωματείων και άλλων φορέων, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν έξω από τις πύλες του νοσοκομείου. Την πρωτοβουλία πήραν τα Σωματεία Εργαζομένων Βενιζέλειου Νοσοκομείου, Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Κρήτης, Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και η Ενωση Γονέων Δήμου Ηρακλείου.

Ανέδειξαν τη δραματική κατάσταση από την υποβάθμιση και υποστελέχωση του νοσοκομείου, σημειώνοντας ότι έχει φτάσει σε οριακό σημείο λειτουργίας, λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Πιο συγκεκριμένα, εδώ και έναν μήνα έχουν σταματήσει τα τακτικά χειρουργεία και ολόκληρες κλινικές υπολειτουργούν.

Τα Σωματεία μέσα από τη συνέντευξη Τύπου απηύθυναν κάλεσμα στον ηρακλειώτικο λαό να παλέψει για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους. Να δημιουργήσει ασπίδα προστασίας ώστε να μη μετατραπεί το Βενιζέλειο σε Κέντρο Υγείας, να παλέψει ώστε το ΠΑΓΝΗ να λειτουργήσει με βάση τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε, να ενισχυθούν και να δημιουργηθούν νέα Κέντρα Υγείας σε όλο τον νόμο.

Πιο συγκεκριμένα, διατυπώνουν τις διεκδικήσεις τους για άμεσες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για να λειτουργήσουν τα χειρουργεία και τα ιατρεία, να μπορούν να εφημερεύσουν οι κλινικές, να λειτουργήσει το νοσοκομείο, να καταργηθούν οι πληρωμές στις δημόσιες μονάδες Υγείας.

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκε ο Δημήτρης Δουλουφάκης, πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Δήμου Ηρακλείου και νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», εκφράζοντας τη στήριξή του στον αγώνα των υγειονομικών και του λαού για να μην κλείσει το Βενιζέλειο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ