Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
Σε κίνδυνο τέθηκε η ζωή νεφροπαθούς από διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Εφερε αποτέλεσμα η άμεση παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου με επανασύνδεση της παροχής

Από την παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου μαζί με την οικογένεια του νεφροπαθούς
Από την παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου μαζί με την οικογένεια του νεφροπαθούς
Σε κίνδυνο έθεσε τη ζωή νεφροπαθούς, που κάνει τρεις φορές τη βδομάδα μετάγγιση, η «Volton» στην Πάτρα, κόβοντάς του το ηλεκτρικό, προχτές το πρωί, και ενώ ο ίδιος απουσίαζε από το σπίτι του! Για τη διακοπή η εταιρεία επικαλέστηκε ότι δεν πληρώθηκε μια δόση από τη ρύθμιση της συνολικής οφειλής, η οποία ήταν 1.200 ευρώ, είχαν πληρωθεί τα 660 και έμενε ένα υπόλοιπο 540 ευρώ!

Το γεγονός αναφέρθηκε στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, που χτες το πρωί προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στην εταιρεία, απαιτώντας την άμεση επανασύνδεση.

«Επιβεβαιώνεται άλλη μία φορά ότι θέτουν τα κέρδη τους πάνω από τις ζωές μας», επισήμανε ο Δημήτρης Μαρμούτας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνουν δεκτές τέτοιες συμπεριφορές, καλώντας να αναφέρονται ανάλογα περιστατικά. «Θα βρισκόμαστε μπροστά στον αγώνα για να μην κόβεται το ρεύμα σε εργατικές - λαϊκές οικογένειες, να μην πλειστηριάζονται τα σπίτια, γιατί αυτή είναι η προτεραιότητά τους και όχι η προστασία του λαού και της ζωής του», σημείωσε. Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι πρόκειται για απαράδεκτη τακτική, τη στιγμή μάλιστα που είχε ρυθμιστεί η πληρωμή των χρεών για τη συγκεκριμένη περίπτωση και μάλιστα ο οφειλέτης είχε πληρώσει περισσότερα απ' όσα όφειλε με τις δόσεις.

«Απαιτούμε άμεση επανασύνδεση! Δεν είναι δυνατόν να αφήνουν άνθρωπο χωρίς ρεύμα, όταν μάλιστα κάνει ενέσεις για να σώσει τη ζωή του, οι οποίες διατηρούνται σε ψυγείο», είπε για τον νεφροπαθή, επικεφαλής μονογονεϊκής οικογένειας.

Η πίεση του συνδικαλιστικού φορέα, από κοινού με την οικογένεια, έφερε εντέλει αποτέλεσμα, αφού δόθηκε εντολή για σύνδεση του ρεύματος χτες αργά το μεσημέρι, με το ΕΚΠ να καλεί να αναφέρονται όλες οι παρόμοιες περιπτώσεις, να μην αντιμετωπίζει κανένας μόνος του αυτές τις καταστάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ