Δευτέρα 9 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
«Ζυγισμένοι - στοιχισμένοι» πίσω από το κράτος τρομοκράτη

«Ζυγισμένα - στοιχισμένα» όλα τα αστικά κόμματα στηρίζουν τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις αποσιωπώντας τις αιτίες της κλιμάκωσης στην περιοχή, τα εγκλήματα του ισραηλινού στρατού και την επιθετικότητα του κράτους του Ισραήλ, που στρέφεται τελικά και κατά του ίδιου του ισραηλινού λαού.

Χαρακτηριστικά, ο Κυρ. Μητσοτάκης καταδίκασε, με ανάρτησή του, τις επιχειρήσεις Παλαιστίνιων μαχητών, λέγοντας συγκεκριμένα: «Καταδικάζω σθεναρά τη σημερινή αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση κατά του Ισραήλ, που προκάλεσε μεγάλο αριθμό θυμάτων μεταξύ των αμάχων. Στεκόμαστε στο πλευρό του λαού του Ισραήλ και υποστηρίζουμε πλήρως το δικαίωμά του στην αυτοάμυνα». Εσπευσε να τον ευχαριστήσει ο πρέσβης του Ισραήλ, Νόαμ Κατς, γράφοντας σε ανάρτησή του: «Σας ευχαριστώ πρωθυπουργέ και ευχαριστούμε Ελλάδα για τη στήριξή σας στο Ισραήλ και τους Ισραηλινούς σε αυτές τις δύσκολες ώρες».

Στον ίδιο τόνο το ελληνικό ΥΠΕΞ ανέφερε: «Η Ελλάδα καταδικάζει έντονα τη σημερινή εκτόξευση σφοδρών ρουκετών από τη Γάζα κατά του Ισραήλ. Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ και ανησυχεί βαθύτατα από αυτή την απαράδεκτη κλιμάκωση της βίας. Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενάντια στις άνευ προηγουμένου τρομοκρατικές επιθέσεις του σήμερα. Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των αθώων θυμάτων», πρόσθεσε.

Στο ίδιο ύφος, ο υπουργός Αμυνας Ν. Δένδιας, εξέφρασε «πλήρη αλληλεγγύη στο Ισραήλ και τον λαό του αυτές τις δύσκολες ώρες, ιδιαίτερα σε όσους επλήγησαν. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Η προστασία όλων των αμάχων, όπου κι αν βρίσκονται, παραμένει απόλυτη προτεραιότητα για τη διεθνή κοινότητα και τη χώρα μας».

Σε ανάλογο τόνο η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που διαβεβαίωνε ότι «καταδικάζει απερίφραστα» την «επίθεση της Χαμάς σε βάρος του Ισραήλ», ζητώντας «τον άμεσο τερματισμό της και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον λαό του Ισραήλ». «Η συνεχιζόμενη βία από όλες τις πλευρές στην περιοχή δυναμιτίζει κάθε προοπτική επίλυσης των διαφορών και πλήττει βάναυσα την ασφάλεια και τα δικαιώματα ιδίως των αμάχων, Ισραηλινών και Παλαιστινίων», πρόσθεσε, εξισώνοντας θύτες και θύματα.

Αντίστοιχα, ο Δ. Μάντζος από το ΠΑΣΟΚ, σε τοποθέτησή του ανέφερε: «Καταδικάζουμε απερίφραστα και ανεπιφύλακτα» την «τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς σε περιοχές του Ισραήλ. Μια επίθεση που όχι μόνο δεν υπηρετεί, αλλά απειλεί να ματαιώσει τα δίκαια ιστορικά αιτήματα του Παλαιστινιακού λαού». Κάνοντας γαργάρα όσα προηγήθηκαν, την επιθετικότητα του ισραηλινού κράτους με τις πλάτες ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, μίλησε για τάχα «αιφνίδια κλιμάκωση της βίας» που «αποσταθεροποιεί την περιοχή και απειλεί να ναρκοθετήσει την προοπτική ειρηνικής επίλυσης των διαφορών». «Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους πολίτες του Ισραήλ, που υφίστανται τις συνέπειες της αποτροπιαστικής επίθεσης και ενώνουμε τη φωνή μας με τη διεθνή κοινότητα στο αίτημα για άμεση κατάπαυση του πυρός», κατέληξε.

«Μία από τις πλέον αποτρόπαιες τρομοκρατικές επιθέσεις της σύγχρονης ιστορίας», είδε η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου, λέγοντας ότι «οι εικόνες της θηριωδίας κατά αμάχων, ηλικιωμένων και γυναικών, είναι ντροπή για την πολιτισμένη ανθρωπότητα».

Από κοντά και το φασιστικό μόρφωμα των «Σπαρτιατών», που με ανακοίνωσή του καταδίκασε «τις συνεχιζόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις, εναντίον του άμαχου πληθυσμού του Ισραήλ, περιλαμβανομένων των μαζικών εκτοξεύσεων ρουκετών κατά της Ιερουσαλήμ και του Τελ Αβίβ. Εκφράζουμε τη στήριξή μας στον πληττόμενο λαό του Ισραήλ για την τραγική απώλεια δεκάδων πολιτών και στρατιωτών».

  • Η ελληνική Πρεσβεία στο Τελ Αβίβ και το Γενικό Προξενείο στα Ιεροσόλυμα κατέγραψαν 149 Ελληνες επισκέπτες στη χώρα, δρομολογώντας όπως ανακοινώθηκε «άμεσα διαδικασίες για την ασφαλή μετακίνησή τους στο αεροδρόμιο και τον επαναπατρισμό τους». Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, χτες το βράδυ 81 άτομα, που ήταν μέρος δύο οργανωμένων εκδρομών, βρίσκονταν στο αεροδρόμιο «Μπεν Γκουριόν», από όπου θα πέταγαν για Αθήνα απευθείας με προγραμματισμένη πτήση της «El Al». «Για τους υπόλοιπους μεμονωμένους επισκέπτες καταβάλλεται προσπάθεια ώστε η επιστροφή τους να γίνει με ασφάλεια στον συντομότερο δυνατό χρόνο», έλεγαν αρμόδιες πηγές του ΥΠΕΞ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ