Δευτέρα 9 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΜΕ - ΟΓΕ - ΕΕΔΥΕ
Δεν είναι τρομοκράτες οι λαοί που αγωνίζονται!

Copyright 2023 The Associated

Με ανακοίνωσή του για τις εξελίξεις σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, το ΠΑΜΕ «στέκεται στο πλευρό του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης και του δικαιώματός του να υπερασπίζεται τη χώρα του κατά της ξένης κατοχής με όλα τα αναγκαία μέσα. Δεν είναι τρομοκράτες οι λαοί που αγωνίζονται για τη ζωή τους! Τρομοκράτες είναι οι δολοφόνοι των λαών, οι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ που στηρίζουν το Ισραήλ!». «Ο λαός της Παλαιστίνης», προσθέτει, «εδώ και 75 χρόνια βιώνει την ισραηλινή βία και κατοχή, η οποία συνεχίζεται με την κάλυψη και στήριξη των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, της ΕΕ και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων που έχουν γίνει οι καλύτεροι σύμμαχοι του ισραηλινού κράτους - δολοφόνου». Καταλήγοντας, το ΠΑΜΕ καλεί σε ενίσχυση του αγώνα για τα δίκαια αιτήματα του Παλαιστινιακού λαού και τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) ξεκαθαρίζει ότι «δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια σ' αυτούς που γεννούν, τρέφουν και διαιωνίζουν αυτή τη βαρβαρότητα. Παλεύουμε ενάντια τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΕΕ και των συμμάχων τους που διαχρονικά οπλίζουν και στηρίζουν τα ισραηλινά εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων», αλλά και ότι «συνεχίζουμε ανυποχώρητα στο πλευρό του λαού και των γυναικών της Παλαιστίνης και στον αγώνα μέχρι να τερματιστούν η ισραηλινή κατοχή και οι εποικισμοί, μέχρι να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στα σπίτια τους, μέχρι να ελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές, μέχρι τη νίκη για Παλαιστίνη ανεξάρτητη στα όρια του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τον λαό κυρίαρχο στον τόπο του».

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) τονίζει ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού είναι έκθετοι γιατί με την πολιτική τους στηρίζουν τις κατοχικές δυνάμεις του Ισραήλ. Είναι συμμέτοχοι στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, όταν αναγνωρίζουν το δικαίωμα στην αυτοάμυνα του Ισραήλ. Είναι υπόλογοι στον ελληνικό λαό, γιατί την ώρα που το Ισραήλ ξεκληρίζει τον Παλαιστινιακό λαό, συνεχίζει τους απαράδεκτους εποικισμούς, ξεριζώνοντας χιλιάδες Παλαιστίνιους από τα σπίτια τους, στέλνει στη φυλακή ακόμη και μικρά παιδιά, την ίδια ώρα διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις αναβαθμίζουν τις πολιτικές, οικονομικές, στρατιωτικές σχέσεις με το κράτος του Ισραήλ. Χωρίς ίχνος ντροπής φτάνουν στο σημείο να πανηγυρίζουν για τη συμμετοχή του Ισραήλ στις δεκάδες στρατιωτικές ασκήσεις - πρόβες πολέμου που γίνονται σε ελληνικό έδαφος».

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) υπογραμμίζει ότι «η τρέχουσα κλιμάκωση αποδεικνύει πως η άρνηση του δικαιώματος αυτοδιάθεσης του Παλαιστινιακού λαού δεν επιτρέπει την ειρήνη και τη σταθερότητα σε ολόκληρη την περιοχή και ειδικά αυτές τις ώρες όπου υπάρχει κίνδυνος για περιφερειακό πόλεμο», διαμηνύοντας ότι «η κατοχή και η αδικία δεν μπορούν να διαρκέσουν για πάντα!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ