Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ
Μαζί με τον λαό της Αττικής! Με τα κόκκινα γαρίφαλα του αγώνα και της ελπίδας στην κάλπη!

Η χτεσινή συγκέντρωση έστειλε ελπιδοφόρο μήνυμα ενόψει των εκλογών της Κυριακής

Ο Γιάννης Πρωτούλης
Ο Γιάννης Πρωτούλης
Το ελπιδοφόρο μήνυμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», του συνδυασμού που στηρίζει το ΚΚΕ, ακτινοβόλησε από το κέντρο της Νίκαιας στην πολύ μεγάλη συγκέντρωση που έγινε χτες το απόγευμα στην πλατεία Δαβάκη (Περιβολάκι).

Η παρουσία πλήθους ανθρώπων όλων των ηλικιών δήλωσε ξεκάθαρα ότι στην Κοκκινιά, που συμπλήρωσε φέτος 100 χρόνια ζωής, στην πόλη της προσφυγιάς, του Μπλόκου, που ξέρει να παλεύει και να νικά, ταιριάζει μόνο το κόκκινο της ελπίδας και του αγώνα.

Και τέτοια θα είναι η επιλογή στις εκλογές στον δήμο Νίκαιας - Ρέντη με την αποφασιστική ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που ξέρει να παλεύει και να νικά μαζί με τον λαό για τη ζωή και τις ανάγκες του. Για να πάει πολύ ψηλά στην Περιφέρεια και να γίνει ξανά διοίκηση στον δήμο, σύμμαχος στο πλάι των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών και της νεολαίας.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μίλησαν ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, και ο Παναγιώτης Κατηφές, υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Παρευρέθηκαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Κώστας Παρασκευάς και Θοδωρής Χιώνης. Επίσης, τα μέλη της ΚΕ Δημήτρης Γόντικας, Κυριάκος Ιωαννίδης, Γιάννης Μανουσογιαννάκης και Νίκος Μαυροκέφαλος. Οι βουλευτές του Κόμματος και επίσης μέλη της ΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου και Νίκος Αμπατιέλος, ο οποίος είναι και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά. Ακόμη, η Ελευθερία Παπουτσιδάκη, υποψήφια δήμαρχος Κορυδαλλού.

Ο Παμαγιώτης Κατηφές
Ο Παμαγιώτης Κατηφές
Επίσης, ο αειθαλής αγωνιστής και μαχητής του ΔΣΕ Αριστείδης Στεφανάκης.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με όλους τους υποψηφίους αλλά και τους παρευρισκόμενους όρθιους να τραγουδούν «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ».

«Μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη!»

Με αυτήν τη φράση ξεκίνησε την ομιλία του ο Γ. Πρωτούλης και κάλεσε «να κάνουμε αυτό που δεν περιμένουν όλοι όσοι με την πολιτική τους υποθηκεύουν τις ζωές μας, τσακίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, υπονομεύουν τη ζωή της νέας γενιάς. Να τους κάνουμε να χάσουν τα λόγια τους, να μην ξέρουν από πού τους ήρθε! Μπορούμε να τα καταφέρουμε! Να γεμίσουν οι κάλπες με πολλά κόκκινα γαρίφαλα».

Στάθηκε στα έργα που βάφονται στο αίμα με ευθύνη της κυβέρνησης, της περιφερειακής και δημοτικής αρχής, όπως πρόσφατα στην ανάπλαση στον Αγιο Διονύσιο με τον νεκρό 27χρονο εργάτη.

Πρόκειται για έργα, όπως σημείωσε, που «δίνονται σε επιχειρηματικούς ομίλους και μεγαλοεργολάβους, εν μέσω ανταγωνισμών για το ποιος θα τα αναλάβει, ενώ πραγματοποιούνται με λειψές μελέτες και στόχο την υπερκάλυψη των "εκπτώσεων", με συνέπεια ένα σωρό κακοτεχνίες, με απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς για τους εργαζόμενους, χωρίς μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων γιατί λογιάζονται ως κόστος. Ετσι καταλήξαμε, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει και το Σωματείο Εργαζομένων, η Περιφέρεια Αττικής να γνωρίζει για την παλαιότητα των φρεατίων και την επικινδυνότητα των εργασιών, αλλά τόσο καιρό τελικά να μην κάνει τίποτα!».

Στήνουμε κέντρα αντίστασης παντού για να μας βρίσκουν διαρκώς απέναντι

«Δεν το βάζουμε κάτω, παλεύουμε για το δίκιο μας και τη ζωή μας, όλοι μαζί και ξέρουμε και να νικάμε! Το έχουμε αποδείξει όλο το προηγούμενο διάστημα!», σημείωσε και αναφέρθηκε στους εμβληματικούς αγώνες των εργατών της COSCO, όπως και των μεταλλεργατών στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, τονίζοντας ότι «τέτοιους δοκιμασμένους αγωνιστές εργάτες, μαζί με επιστήμονες, ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, έχουμε στα ψηφοδέλτιά μας».

Για το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή, σχολίασε ότι μαρτυρά την κλιμάκωση της εγκληματικής πολιτικής τους επόμενους μήνες αφού προβλέπει κουτσουρεμένη χρηματοδότηση για τις Περιφέρειες και τους δήμους.

Κάλεσε να σκεφτούμε όλοι: «Θα αφήσουμε τον Μητσοτάκη το βράδυ των εκλογών να λέει πως ξανά βάφτηκε η Ελλάδα μπλε με δημάρχους και περιφερειάρχες που θα "συμμερίζονται" και θα στηρίζουν τις "κυβερνητικές στοχεύσεις" ή θα του κόψουμε τη φόρα;».

«Δεν πρέπει να χαραμίσουμε τη λαϊκή ψήφο στα κόμματα του συστήματος και τους υποψηφίους τους, που προεκλογικά κινούνται σε αποστειρωμένο περιβάλλον για να αποφύγουν οποιαδήποτε αντιπαράθεση, για να μη μάθει ο λαός τα "έργα και τις ημέρες τους", τις καταστροφικές για τον λαό θέσεις τους», τόνισε και πρόσθεσε:

«Ετσι προστατεύεται ο εκλεκτός του Μαξίμου, Χαρδαλιάς. Ο κυβερνητικός εκφωνητής των νεκρών μας στις 6 κάθε απόγευμα από την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας με τις χιλιάδες απώλειες σε ζωές και το lockdown ως τη λύση για τη διάλυση του συστήματος Υγείας. Ο υπουργός της κρατικής ανικανότητας που έκαψαν πάνω από 1,5 εκατ. στρέμματα σε όλη την Ελλάδα με τη μοναδική "λύση" του 112, που πετά το μπαλάκι στον λαό και του λέει "τρέχα να σωθείς" ή "μείνε σπίτι να μην πνιγείς". Αυτός που την ώρα που έμενε απροστάτευτος ο λαός και αθωράκιστη η Αττική, έριχνε μαζί με την κυβέρνηση της ΝΔ ως υφ. Αμυνας δισ. για ΝΑΤΟικές δαπάνες, όπλα στην Ουκρανία και τους ναζί του Αζόφ.

Αντίστοιχα και ο γνωστός σε εσάς Ιωακειμίδης, ο "doer" που ως δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη έχει δώσει δείγματα γραφής για την προσήλωσή του στην πολιτική που απαξιώνει τις λαϊκές ανάγκες. Τα ξέρετε καλύτερα εσείς: Eπί δημαρχίας του ο Ρέντης ως και τώρα κάθε χρόνο πλημμυρίζει. Το 2020 δημοπρατήθηκε ένα έργο εκατομμυρίων, για την ακρίβεια 18.600.000 ευρώ! Κρίσιμο έργο για τις περιοχές των δήμων Νίκαιας - Ρέντη και Κορυδαλλού. Αφορούσε την κατασκευή δικτύου ομβρίων. Από τότε αγνοείται.

Μήπως τώρα που βάζει για περιφερειάρχης ξέρει να μας πει τι απέγινε; Επί δημαρχίας του στη Νίκαια στέκονταν στις ουρές εκατοντάδες γονείς για μια θέση στους παιδικούς σταθμούς. Την ίδια στιγμή φοροαπάλλασσε μεγάλες επιχειρήσεις και φοροαφαίμαζε τον λαό της Νίκαιας και του Ρέντη. Παρότι εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ, καυχιέται ότι θα συνεργαστεί καλά με την κυβέρνηση της ΝΔ.

`Η μήπως ο κ. Σγουρός, με αντιλαϊκές περγαμηνές πολλών δεκαετιών; Ο περιφερειάρχης των μνημονίων, ο πρώτος διδάξας και υλοποιητής του "Καποδίστρια" και του "Καλλικράτη", που μετέτρεψε τις Περιφέρειες σε μηχανισμούς διοχέτευσης εκατομμυρίων σε μεγαλοεργολάβους αποψιλώνοντας όλες τις υπηρεσίες! Η διοίκησή του έφερε πρώτη τον αντιλαϊκό σχεδιασμό των απορριμάτων και συνεχίστηκε από τους επόμενους και μας ταλαιπωρεί μέχρι τώρα με το έγκλημα των χωματερών στην Αττική και το τάισμα με εκατομμύρια των εργολάβων του σκουπιδιού».

Ενώ πρόσθεσε ότι «τώρα τελευταία έχουν βαλθεί λέει όλοι τους να ψαρέψουν ψήφους στη δεξαμενή των εθνικιστών και των ρατσιστών, ακόμα και των φασιστών», περιγράφοντας τις μεταγραφές διαφόρων φασιστοειδών και τονίζοντας πως «εδώ, από τη Νίκαια της Κοκκινιάς, που τα έβαλε και τα βάζει με τους ναζί, που τιμά τους νεκρούς της, τον Παύλο Φύσσα, κάνοντας πράξη τη φράση από τους στίχους του τραγουδιού του ποιητή Φ. Λάδη, "τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον", θα πάρουν και στις 8 Οκτώβρη απάντηση!».

«Είναι λοιπόν στο χέρι μας να κοκκινίσουμε πιο πολλές εργατογειτονιές της Αττικής. Τα προηγούμενα βήματα να τα μεγαλώσουμε! Αποδείχτηκε ότι σωτήρες δεν υπάρχουν, ούτε λύσεις με αλισβερίσια "κορυφών" και "παραγόντων" σε κλειστά γραφεία, ότι τελικά μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής», τόνισε ο Γ. Πρωτούλης κλείνοντας την ομιλία του.

Για μια μεγάλη νίκη του λαού και της νεολαίας στην πόλη

Ο Παναγιώτης Κατηφές σημείωσε ότι η συγκέντρωση «στέλνει μήνυμα ανατροπής, στέλνει μήνυμα ότι εδώ στην πόλη μας, στην Κοκκινιά και στον Ρέντη, ο λαός δεν θα είναι πλέον στο περιθώριο. Αυτό έρχεται να συμβολίσει η "Λαϊκή Συσπείρωση", ότι ο ίδιος ο λαός και οι ανάγκες των πολλών θα είναι στο προσκήνιο. Ο λαός με τις διεκδικήσεις του, με τους αγώνες του και με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στη διοίκηση του δήμου θα είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής της πόλης».

Απαντώντας στο γιατί η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα είναι μια άλλη δημοτική αρχή υπογράμμισε: «Γιατί ξέρουμε καλά ότι με ανάθεση δεν λύνονται τα προβλήματα. Γιατί ξέρουμε ότι ο λαός έχει τη δύναμη άμα το αποφασίσει να φέρει τα πάνω κάτω. Γιατί εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στην οργανωμένη δύναμη του λαού και της νεολαίας. Γιατί ξέρουμε ότι χρειάζεται ρήξη με το θεσμικό πλαίσιο που θέλει τους δήμους και τις Περιφέρειες γρανάζι για τα κέρδη των λίγων και κυρίως ξέρουμε ότι χρειάζεται ανατροπή των δυνάμεων που στηρίζουν αυτό το θεσμικό πλαίσιο και είναι τα ποδάρια τους την πόλη».

Κάλεσε κάθε έντιμο αγωνιστή, «όποιον αισθάνεται αριστερός, τώρα να κάνει το βήμα συμπόρευσης με τη "Λαϊκή Συσπείρωση". Να γυρίσει την πλάτη σε όλους τους άλλους υποψήφιους δημάρχους που είναι βγαλμένοι από την ίδια μήτρα, υπηρετώντας ο καθένας από τη μεριά του την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Γι' αυτό και εκλεγμένους συμβούλους της σημερινής δημοτικής αρχής που μέχρι σήμερα ψηφίζουν ομόφωνα τα πάντα που φέρνει ο Ιωακειμίδης, τους βλέπει κανείς να βρίσκονται σήμερα ως υποψήφιοι σε 4 διαφορετικά ψηφοδέλτια, γιατί οι θέσεις τους ταυτίζονται, όπως και των Μαραγκάκη, Λιντζέρη, Τούντα, Τερζή».

«Δεν λένε κουβέντα», συνέχισε, «για τα προβλήματα που ταλανίζουν τον λαό μας - για την ανεργία, την ακρίβεια, τα μικρομάγαζα που κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Τους ακούς όλους να παίζουν την ίδια κασέτα και να μιλάνε για "έξυπνες πόλεις", για "ψηφιακές πόλεις" γενικά και αόριστα. Ε, λοιπόν, οι δικές μας όμορφες πόλεις για τις οποίες εμείς παλεύουμε είναι αυτές που δεν πλημμυρίζουν, που δεν πέφτουν ταβάνια στα σχολεία, που δεν έχουν ανέργους, που δεν κλείνουν τα μαγαζιά, που τα ναρκωτικά δεν είναι "διέξοδος" για τη νεολαία μας, που ο αθλητισμός και οι Τέχνες δεν είναι εμπόρευμα».

Ο Π. Κατηφές τόνισε ότι ξέρουν καλά πως «με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" θα τα βρουν σκούρα και δεν είναι τυχαίο που η ΝΔ έχει μοιράσει τα στελέχη της σε όλα τα άλλα ψηφοδέλτια. Θέλουν η "Λαϊκή Συσπείρωση" να μην είναι στο 2ο γύρο. Τους απαντάμε για άλλη μια φορά: Είναι βαθιά γελασμένοι. Ο λαός της πόλης θα τους τιμωρήσει και η "Λαϊκή Συσπείρωση" μαζί με τον λαό θα τους ανατρέψει.

Γι' αυτό καλούμε κάθε Νικαιώτη και Ρεντιώτη να κάνει την οργή του αγώνα και δράση και με την ψήφο του την Κυριακή να στείλει μήνυμα καταδίκης στη ΝΔ, κάνοντας τη "Λαϊκή Συσπείρωση" δημοτική αρχή».

«Η νίκη της "Λαϊκής Συσπείρωσης" θα είναι η μεγάλη νίκη του λαού και της νεολαίας στην πόλη μας», επισήμανε και πρόσθεσε: «Σας καλούμε στον δρόμο του αγώνα και της ελπίδας να περπατήσουμε ΜΑΖΙ γιατί όλοι εμείς εμπνεόμαστε από τα λόγια του Μακρονησιώτη αγωνιστή προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της Νίκαιας της δεκαετίας του '50, Κώστα Γέμελου, που έλεγε: "Σ' ευχαριστώ πατρίδα Κοκκινιά που με έμαθες να στέκομαι όρθιος μπροστά στους καιρούς και να κοιτάζω κατάματα το λαό" γιατί, αυτοί είμαστε. Κοιτάμε καθαρά τον λαό στα μάτια και λέμε "πάμε γερά, πάμε δυνατά". Μαζί με τον λαό της Αττικής, με τα κόκκινα γαρίφαλα του αγώνα και της ελπίδας!».

Ακολούθησε μουσικό αφιέρωμα με τραγούδια του αγώνα από τους Δημήτρη Κανέλλο, Γιάννη Παπαζαχαριάκη και Μάκη Πελέκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ