Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο λαός της περιοχής να στείλει μήνυμα εναντίωσης στο «όραμα» της κυβέρνησης

Τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του νυν περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη εξέφρασε το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού του στην Κοζάνη.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια «Περιφέρεια πρωταγωνίστρια στη δίκαιη μετάβαση, που θα μπορέσει να προσελκύσει επενδύσεις» και πρόσθεσε ότι στην υποψηφιότητα του Γ. Κασαπίδη συντονίζονται οι κυβερνητικές πολιτικές και «ένα κοινό όραμα» για τη Δυτική Μακεδονία, ζητώντας από τα τοπικά στελέχη να αφήσουν έξω τις όποιες διαφωνίες.

«Το "όραμα" και το "αναπτυξιακό σχέδιο" του κ. Μητσοτάκη για τη Δυτική Μακεδονία, μόνο ανατριχίλα προκαλεί στον λαό της περιοχής», σχολιάζει η Επιτροπή Περιοχή Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. «Αλλωστε αυτό το σχέδιο, της "πράσινης μετάβασης", υλοποιείται εδώ και χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις, με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, και έχει καταστήσει τη Δυτική Μακεδονία "πρωταγωνίστρια" στη μείωση του πληθυσμού, στην ανεργία, στη μετανάστευση, στην ενεργειακή φτώχεια, στην καταστροφή του περιβάλλοντος μέσω της άναρχης και ανεξέλεγκτης επέκτασης των ΑΠΕ. Την ίδια ώρα ελάχιστοι μονοπωλιακοί όμιλοι, "πράσινα αρπακτικά", βλέπουν την κερδοφορία τους να εκτοξεύεται, πατώντας πάνω στα συντρίμμια της ζωής του λαού.

Ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας μπορεί στις επικείμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές να στείλει ηχηρό μήνυμα εναντίωσης στο σχέδιο αυτό, εκλέγοντας περισσότερους κομμουνιστές, αγωνιστές περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, και όχι πρόθυμους "συντονιστές" αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ